Ana SayfaGüncelAysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı | Valiliğe göre olay ‘sataşma girişimi’

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı | Valiliğe göre olay ‘sataşma girişimi’

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin Ankara Valiliği’nden de açıklama geldi. Olayı ‘sataşma girişimi’ olarak nitelendiren valilik açıklamasında “Mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un  78 yaşında hayatını kaybeden annesini Hatun Tuğluk’un cenazesi Ankara Gölbaşı’ndaki İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defnedildiği bir sırada ırkçı bir grup cenaze törenine katılanlara saldırmıştı.

Saldırı üzerine aile cenazeyi mezarlıktan çıkartarak memleketleri Dersim’e götürmek üzere Batıkent Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmüştü.

Olaya ilişkin Ankara Valiliği’nden de açıklama geldi.

Saldırıyı ‘sataşma girişimi’ olarak nitelendiren Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

13/9/2017 tarihinde vefat eden eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un, İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi meydana gelmiştir.

Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri merhume Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir.

Bunun üzerine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ile birlikte derhal mezarlık alanına intikal edilmiş ve alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Mezarlık alanında bulunan Milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir.

Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere, bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Soylu HDP’lilerle saldırıdan saatler sonra görüştü, Tuğluk’un ailesi ‘onurumuza saldırıdır’ deyip cenazeyi çıkarttı

Previous post
CHP’den Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırıya tepki: ‘Alçaklık, o mezara insanlığı gömün’
Next post
Gülmen ve Özakça 'kaçırılabilirler' denilerek mahkemeye getirilmiyor