Ana SayfaDünyaBarzani son mitingini yaptı: Referandum ertelenmeyecek

Barzani son mitingini yaptı: Referandum ertelenmeyecek

HABER MERKEZİ- Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Erbil’de düzenlediği son mitinginde bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül’de düzenlenmesi planlanan bağımsızlık referandumu öncesi Erbil’de son mitingini düzenledi.

Referandumun ertelenmesi yönündeki tartışmalara mitingde noktayı koyan Barzani, “Artık çok geç ve referandumun ertelenmesi için vakit kalmadı” diyerek referandumun 25 Eylül’de yapılacağını söyledi.

Barzani şöyle konuştu:

Referandumun ertelenmesi için gece-gündüz baskıya maruz kalıyoruz. Biz başarısızlığa uğrayan geçmişe dönmeyeceğiz. Görüşmelere çok ciddi ve açık bir zihniyetle ancak 25 Eylül’den sonra hazırız. Artık çok geç ve referandumun ertelenmesi için vakit kalmadı. Buradan söylüyorum, kendimi halkım karşısında utandıracak birisi değilim.

‘25 Eylül’den sonra görüşmelere açığız’

Referandum sınırların çizilmesi, emrivaki fikirlerin dayatılması değil ancak bağımsızlık isteyen bir halkın tercih ettiği yoldur. 25 Eylül’den sonra sınır, petrol, doğal gaz ve tartışmalı bölgeler konusunda görüşmelere açığız.


Barzani’den erteleme için iki yeni şart, Türkiye’den ‘garantörlük’ önerisi




Önceki Haber
Karşı çıkılmıştı: Avusturya'da burka giyenler dahil 'yüzlerini kapayanlara' ceza
Sonraki Haber
Reuters, 'Kuzey Suriye Federasyonu'nda ilk seçimi izledi: 'Yaşama biçimimizi seçiyoruz'