Ana SayfaGüncelBarzani: Tehditleri kabul etmiyoruz, umarım referandum Türkiye’yle ilişkilerimizi etkilemez

Barzani: Tehditleri kabul etmiyoruz, umarım referandum Türkiye’yle ilişkilerimizi etkilemez

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’la uluslararası toplumların garantörlüğünde uzlaşmak istediklerini söyledi. Referandum karşıtı tutumundan ötürü ABD’yi eleştiren Barzani, Türkiye’ye ise “Umarım referandum ilişkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz” sözleriyle seslendi.

‘Bağımsızlık referandumuna’ iki gün kala Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’la uluslararası toplumların garantörlüğünde uzlaşmak istediklerini söyledi.

Amerikan’ın Sesi (VOA) Kürtçe Servisi’ne açıklamalarda bulunan Barzani, ABD’nin “referandumu erteleyin” talebine değinerek şöyle konuştu:

Bizim ABD ve uluslararası toplumla değil, Bağdat ile sorunlarımız var. ABD ve uluslararası toplumun garantörlüğünde Bağdat’la anlaşmak istiyoruz. Bağdat ne şimdi ne de gelecekte referandumu kabul etmeyecektir. Madem öyle biz de ne şimdi ne de gelecekte kuyrukları olmayı kabul etmiyoruz.

Barzani Bağdat yönetimine de, “Uluslararası toplumların garantörlüğünde bağımsızlık çerçevesinde, sınır, su, petrol, gaz ve diğer konularda Bağdat ile anlaşmaya hazırız. Çok iyi komşu olup birbirimize yardımcı olabiliriz” sözleriyle seslendi.

ABD’nin tutumunu eleştiren Barzani, “Verilen herhangi bir garanti yok.  ‘Bunu yapma, ertele’ deniyor. ABD 14 yıldır aynı dille bizimle konuşuyor” dedi.

Buna karşın Rusya’nın tavrını öven Barzani, “Rusya’nın bu konuda onurlu bir duruşu var. Bize destek verdiklerini söylemiyorum. Ancak farklı bir tutum sergilemediler ve karşı da çıkmadılar” diye konuştu.

Referanduma karşı olan Türkiye’nin tutumunu da değerlendiren Barzani, “Umarım referandum Türkiye ile olan ilişkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz” dedi.


Barzani’ye seslenen Yıldırım, dört ‘yaptırım’ sıraladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ders kitabında ilginç 'hata': Kral Faysal'a BM toplantısında 'Yoda' eşlik ediyor
Sonraki Haber
Elindeki kalaşnikof değil Nazi silahı çıkınca: Heykeltraşın hatası Moskova'da heykeli kaldırttı