Ana SayfaDünyaBarzani’den referandum sonrası ilk açıklama

Barzani’den referandum sonrası ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunun ardından ilk kez açıklama yaptı. Barzani, “bağımsızlık referandumunda oy veren milyonlarca kişinin iradesine saygı gösterme”ye çağırdı.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani bağımsızlık referandumunun ardından ilk kez açıklama yaptı.

Reuters’te yer alan habere göre Barzani, “Eskilerinden farklı, yeni bir sürece girdik. Önümüzde bazı zorluklar var ama geleceğin aydınlık olduğundan eminim” diye konuştu.

Barzani, Bağdat yönetimine ise “Öfkelenmenize veya tehdit savurmanıza gerek yok. Bizi bu karara siz zorladınız” diye seslenirken “tehdit ve yaptırımlar yerine ciddi diyalog” çağrısı yaptı.

Barzani, “Hükümetler arası siyasi ihtilaflar, halk arasında gerginliğe yol açmamalı. Komşu ülkelerden talebim, çözüm için yardımcı olmalarıdır. Kürdistan halkına, verdiği kurbanlara karşı cezalandırılma tehdidiyle yanıt verilmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Kürtlerin anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak birlik olması gerektiğini savunan Mesud Barzani, şunları söyledi:

Kürdistan halkı olarak, bugün her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Bütün ihtilafları bir tarafa bırakarak, birlik olmalıyız. Siyasi parti kılıfından çıkıp, vatan çatısı altına girmeliyiz. Ey Kürdistan halkı, bir kusur olduysa bundan dolayı özür diliyorum.

Previous post
Irak Kürdistan Bölgesi’ne ilk referandum tebriği Katalonya’dan
Next post
‘Barzani söz vermişti’ diyen Çavuşoğlu: ‘Gelme kardeşim’ denildi