Ana SayfaGüncelBilal Erdoğan ‘gölge Milli Eğitim Bakanı’ mı?

Bilal Erdoğan ‘gölge Milli Eğitim Bakanı’ mı?

HABER MERKEZİ – TEOG’un kaldırılmasının ardından bir yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım, eğitim sistemindeki değişikliklerin ‘birdenbire olmadığını’ belirterek, ‘gölge Milli Eğitim Bakanı’ olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 2014’ten itibaren eğitim alanındaki faaliyetlerine dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstemiyorum” demesinin ardından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım ise TEOG’un kaldırılması da dahil eğitim sistemindeki değişikliklerin ‘birdenbire olmadığını’ belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 2014’ten itibaren eğitim alanındaki faaliyetlerine dikkat çekiyor.

Yıldırım, 2014 yılında CHP Milletvekili Gürsel Tekin tarafından dinletilen bir ses kaydında Bilal Erdoğan’ın Milli Eğitim yöneticilerinin de katıldığı bir toplantıdaki şu sözlerini aktarıyor:

Kısa sürede 1 milyon öğrenci olacak imam hatiplerde, yani şu anda bu kesin. Yeni planlanan okulları da ya kız ya erkek olarak planlayalım. Yani şimdi yeni planlananlarda ‘hem kız hem erkek olarak’ gelen projeler oluyor. Onları ortaokul ve lise diye çevirelim. Bu kız mı olacak, erkek mi olacak diyelim. Yani kız-erkek aynı kampus içinde düşünmeyelim.

Ertesi yıl Bilal Erdoğan’ın ‘1 milyon’ hedefinin hayata geçirildiğini belirten Cumhuriyet yazarı, 2015’te Erdoğan’ın bu kez il il gezerek imam hatip müdürleriyle toplantılar yaptığını, Diyarbakır’daki toplantılardan birinde, “Özellikle bu bölgedeki imam hatiplilerin gelecekte daha iyi bir seviyeye ulaşması ile ilgili özel çalışmalarımız var, onlara devam ediyoruz. Bütün bölge için, sadece Diyarbakır için değil” dediğini aktarıyor.

Cumhuriyet yazarı Yıldırım, bu yılın Şubat ayında ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın Performans Programı’nda imam hatipler için ayrılan kaynakların açıklandığını, ‘aslan payının’ imam hatiplere gittiğini, açılacak kız imam hatip liseleri için de 500 milyon TL’lik bir bütçe belirlendiğini söylüyor.

Son olarak dört gün önce Cumhubaşkanı Erdoğan’ın “TEOG’un kaldırılması lazım” dediğini belirten Ayşe Yıldırım,  üç gün sonra Milli Eğitim Bakanı’nın TEOG’u kaldırdıklarını duyurduğunu ifade ediyor.

“Anlayacağınız hiçbir şey birdenbire oluvermedi. Taşlar hepimizin gözü önünde döşendi” sözleriyle yazısına devam eden Yıldırım, yazısını şöyle noktalıyor:

Oğulun modeli, Saray’ın emriyle uygulamaya konulmaya başladı. Daha yaygın demokrasi için “yerinden yönetim” hayal ederken “Saray’dan yönetim” geldi.

Aslında bu önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yönetim biçiminin de çok somut bir göstergesidir. Artık ne TBMM, ne Milli Eğitim Komisyonu, ne Milli Eğitim Bakanlığı… Her şey Saray’da kotarılacak, tek kişinin emriyle aile yakınları ya da “Evet efendim”ci bürokratlar tarafından uygulanmaya konulacak.

O zaman biz de daha sandıktan çıkmadan kendisini “başkan” ilan ediveren, oğlunu “gölge Milli Eğitim bakanı” yapan Erdoğan’ın torunlarının hangi okula gittiğini öğrensek.


Ayşe Yıldırım’ın yazısının tamamına BURADAN bakabilirsiniz.