Ana SayfaManşetBir belediye eş başkanının hikayesi: İddianame yok, bir yılda 4 sürgün ve çocuğuyla arasında kilometreler var

Bir belediye eş başkanının hikayesi: İddianame yok, bir yılda 4 sürgün ve çocuğuyla arasında kilometreler var

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz yıl evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan İdil Belediyesi Eş Başkanı Nevin Oyman Girasun, tam 1 yıldır iddianame olmadan tutuklu. İdil Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir yılın ardından hazırladığı iddianame ise geçtiğimiz hafta mahkeme tarafından iade edildi. Girasun’un yaşadıkları bununla da sınırlı değil. Girasun, tutuklu kaldığı sürede tam 4 cezaevi dolaştı. Girasun’un babaannesiyle yaşayan 5 yaşındaki çocuğu Roj ise annesini görebilmek için Diyarbakır’dan Alanya’ya kilometrelerce yol kat etmek zorunda.


Haber: Çağdaş Kaplan 


İdil Belediye Eş Başkanı Nevin Oyman Girasun, Ağustos 2016 evine yapılan polis basınından sonra 24 Ağustos’ta tutuklandı.

Tutuklanmasının ardından görevden alınan ve yerine kayyum atanan Oyman-Girasun, tıpkı DBP’li 71 belediye eş başkanı gibi hala tutuklu.

İddianame hala yok

Evinde “DBP’nin öz yönetimle ilgili hazırladığı broşürleri bulundurmak”, “Sokağa çıkma yasakları ile ilgili basın açıklamalarına katılmak” gibi belediye eş başkanlığı dönemindeki faaliyetleri nedeniyle suçlanıyor.

Oyman-Girasun hakkında soruşturmayı yürüten İdil Cumhuriyet Başsavcılığı ise onunla birlikte tutuklananlar hakkındaki iddianameyi ancak bir yıl sonra hazırladı.

Savcılığı bir yıl gecikmeyle hazırladığı iddianame de geçtiğimiz hafta mahkeme tarafından “birden fazla sanık arasında bağlantı kurulamadığı” için iade edildi.

Bir yılda 4 sürgün

1 yıldır hakkında iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunan Oyman-Girasun, bu süreç içinde tam 4 cezaevi değiştirmek zorunda kaldı.

Tutuklandıktan sonra ilk olarak Midyat Cezaevi’ne gönderilen Girasun, buradan hiçbir gerekçe gösterilmeden sırasıyla Urfa, Elazığ ve Alanya cezaevlerine gönderildi.

5 yaşındaki Roj annesini görmek için kilometrelerce yol aşmak zorunda

Girasun, bir yıldır tutukluluğu süresince sadece seçimle iş başına geldiği belediyesi ve İdilli seçmenlerinden uzak kalmadı. 5 yaşındaki çocuğu Roj’dan da ayrılmak zorunda kaldı.

Girasun’un oğlu Roj şu anda babaannesinin yanında kalıyor. Annesini görmek için ise Diyarbakır’dan Alanya’ya kilometrelerce yolu kat etmek zorunda.

Girasun’un durumu ile ilgili Gazete Karınca’ya konuşan avukatı Neşet Girasun, müvekkilinin 1 yıldır iddianame olmadan tutuklu bulunmasını “hukukun bir bütün olarak ortadan kalktığının kanıtı” diye yorumluyor.

Girasun şunları söylüyor:

Karmaşık bir dosya değil. Zaten müvekkilim belediye eş başkanlığı dönemindeki faaliyetleri nedeniyle suçlanıyor. Ama savcılık bir yıldır iddianameyi hazırlamayarak görevini ihmal edip açıkça suç işliyor.

Girasun’un bir yıldır çocuğu Roj’dan da ayrı bırakıldığına dikkat çeken avukat Girasun şöyle devam ediyor:

Roj şu an babaannesinin yanında. Dönem dönem onu annesinin kaldığı cezaevine götürüyoruz. Ama öyle bir durum yaşandı ki bir yılda tam dört cezaevi değiştirdiler. Şimdi Roj Diyarbakır’da annesi Alanya’da.

 

 

 

Previous post
Mona Lisa'nın nü taslağı Fransa'da bulundu
Next post
Mithat Sancar: Bağımsızlığa giden süreç açıkça başladı, Sykes-Picot çöktü