Ana SayfaDünyaBoko Haram dört ayda en az 381 sivili öldürdü

Boko Haram dört ayda en az 381 sivili öldürdü

HABER MERKEZİ – Uluslararası Af Örgütü yazılı bir açıklama yaparak, Boko Haram’ın Nijerya ve Kamerun’da 381 sivili öldürdüğünü aktardı.

Uluslararası Af Örgütü, Nisan ayından bu yana ‘Boko Haram’ın saldırıları sonucu hayatını kaybeden siviller ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada; Nijerya’da ortaya çıkan ‘Boko Haram’ın, Nisan ayından bu yana Nijerya ve Kamerun’da 381 sivili öldürdüğü belirtildi.

Özellikle Mayıs ve Ağustos ayları arasında sivil ölümlerin, önceki dört aya göre yedi kat arttığının aktarıldığı açıklamada, sadece Ağustos ayı içerisinde 100 sivilin öldürüldüğü aktarıldı.

Uluslararası Af Örgütü, yine de tüm saldırıların açıklanmadığını belirterek, “Gerçek rakamın daha yüksek olduğunu tahmin ettiklerini” söyledi.

‘7 milyon kişi beslenme sorunu yaşıyor’

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, iki yıl önce seçildiğinde Boko Haram ile mücadeleyi birinci önceliği haline getirmişti.

IŞİD bağlantılı grup, Nijerya ordusu ve oluşturulan bölgesel güç karşısında çok toprak kaybetse de Çad Gölü bölgesinde halen aktif ve bir çok bölgeye Boko Haram nedeniyle girilemiyor.

Sivil toplum örgütleri, söz konusu bölgede insani kriz yaşandığını ve 7 milyon kişinin beslenme sorunu yaşadığını belirtiyor.

Previous post
Dersim’de askeri operasyon sonrası 4 noktada orman yangını
Next post
Suriye ordusu Deyr ez Zor'un batısında 'IŞİD kuşatmasını kırdı', Rusya füzelerle destekliyor