Ana SayfaGüncelBu bayram da görüş yok, Öcalan ailesi ‘endişeli’

Bu bayram da görüş yok, Öcalan ailesi ‘endişeli’

HABER MERKEZİ – Bu bayramda da ağabeyi ile görüştürülmeyen Mehmet Öcalan, ‘endişesini’ dile getirerek, “İmralı’da ne olup bittiğini bilmiyoruz” dedi ve yetkililere çağrıda bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 5 Nisan 2015’ten bu yana da müzakerelerin sürdüğü dönemde devrede olan İmralı Heyeti ile görüştürülmüyor.

Öcalan en son, başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi üzerine 11 Eylül 2016 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştürülmüştü.

Ancak o tarihten bu yana aile görüşü de, tıpkı avukat başvurularındaki gibi, “hava muhalefeti”, “koster bozuk”, “koster onarımda” ve “OHAL” gerekçe gösterilerek reddediliyor.

Bu Kurban Bayramı dolayısıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Öcalan’ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan’ın başvuruları ise 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçesiyle ‘uygun görülmeyerek’ reddedildi.

Mehmet Öcalan

Görüş yasağına ilişkin konuşan Mehmet Öcalan ise tepkili.

Fırat Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan kardeş Öcalan, en temel hak olan ‘görüş hakkının’ engellendiğini belirterek, 11 Eylül 2016’dan sonra ağabeyinden hiçbir şekilde haber alamadıklarını söyledi.

Kardeş Öcalan, İmralı’da ne olup bittiğini bilmediklerini ve bu durumdan kaynaklı endişeli olduklarını ifade ederken, “Biz devlete şunu söylüyoruz. Aile olarak demokratik bir hakkımız vardır. Bu hakkımızı kullanmamız için bir gün önceden İmralı Adası’nı bize açın. Görüştürülmemiz antidemokratik bir durumdur. Devlet ve hükümet bizi neden görüştürmüyor? Bir açıklamaları olmalı. Biz bu konuda açıklama bekliyoruz” dedi.

Mehmet Öcalan ayrıca çatışmalı sürece ve yaşanan ölümlere dikkat çekerek, ağabeyi Abdullah Öcalan’ın ‘akan kanı durduracağını’ da ifade etti ve “Sadece Türkiye değil Ortadoğu barışı için de önemlidir” diye konuştu.

Görüş yasağı ve İmralı raporu

PKK lideri Öcalan ile avukatları en son 27 Temmuz 2011 tarihinde görüşmüştü.

5 Nisan 2015’te HDP heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeden sonraki tek temas ise, ancak 50’ye yakın Kürt siyasetçinin gerçekleştirdiği açlık grevinden sonra 11 Eylül 2016 tarihinde yapılan aile görüşmesi olmuştu.

Asrın Hukuk Bürosu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘İmralı raporu’nda, son 6 ayda 56 avukat ve 25 aile ziyareti talebinin reddedildiği belirtilmişti.

“İmralı’yla ilgili gerçeğin gizlendiğinin” ifade edildiği raporda, Abdullah Öcalan ve diğer üç tutuklunun hala İmralı Cezaevi’nde tutulduklarına dair tek verinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapılan ziyaret başvurularına verdiği resmi “ret” cevabı olduğu kaydedilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
6 aydır açlık grevindeki Gülmen ve Özakça'dan 14 Eylül'deki davaya çağrı
Sonraki Haber
6 yaşındaki çocuktan Lego'ya iş başvurusu: 'Çok fazla tecrübem var'