Ana SayfaGüncelCHP’li Tanrıkulu: Meclis’teki odamı arayıp isimlerini vererek tehdit edenler var

CHP’li Tanrıkulu: Meclis’teki odamı arayıp isimlerini vererek tehdit edenler var

HABER MERKEZİ – Hakkari’de üç köylünün yaralandığı bir köylünün ise yaşamını yitirdiği belirtilen SİHA bombardımanını gündeme getirmesinin ardından hedef haline getirilen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, binlerce tedit aldığını belirterek, “Meclis’teki odamı arayıp isimlerini vererek tehdit edenler var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakkari’de 3 köylünün yaralandığı bir köylünün ise yaşamını yitirdiği belirtilen Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bombardımanı gündeme getirmesinin ardından hedef haline getirilmişti.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Tanrıkulu, son olarak da telle öldürmek istediğini sosyal medyada ilan edip, destek isteyen Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden öğretim görevlisi Burak Doğan’ın tehdidine maruz kalmıştı.

Yapılan tehditlerden ‘ciddi bulduklarına’ yönelik suç duyurusunda bulunduğunu belirten CHP’li Tanrıkulu, “Binlerce tehdit, küfür, hakaret var. Meclis’teki odamı arayıp isimlerini vererek tehdit edenler var” dedi.

DW Türkçe‘den Burcu Karakaş’ın sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti:

Adını soyadını söyledikten sonra, ‘O vekil görecek, hesabını soracağız’ diyorlar. Çok açık tehdit. Cep telefonumdan arayan da var.

‘Birçok kez ölümden döndüm’

Tanrıkulu, uçakta yaşadığı olaya ilişkin ise şunları söyledi:

Evet, en berbatı uçakta yaşanan olaydı. Uçak indiğinde telefonu açtım ve bir paylaşım gördüm. “Uçakta Sezgin Tanrıkulu’nun arkasına oturdum. Boğma teliyle işini bitir biz sana hapiste bakarız diyenler fav” diye bir şey paylaşılmış. Arkamdaki şahıs profildeki resme çok benziyordu. Uçak körüğe yaklaştığı zaman, “Eğer siz atmadıysanız şikâyette bulunacağım. Siz attıysanız özür dileyin ve hangi saikle attığınızı konuşursak bulunmam” dedim. “Ben sizi sevmiyorum, sizinle ne konuşacağım” dedi. Özür dilemediği için hosteslere polise haber vermesini söyledim. Polis merkezine beraber gittik. Şahıs, Ankara’da bir hukuk fakültesinde öğretim üyesi çıktı. Daha fazla şoka uğradım. Şikayetten vazgeçmedim.

CHP’li vekil “Can güvenliğiniz konusunda endişeli misiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Geçmişte de çok tehdit aldım, takip edildim. Birçok kez ölümden döndüm. Korkunun ecele faydası yok. Korkuyla da yaşanmaz ama tedbirsiz olduğumuzu da söyleyemeyiz. Özenli ve tedbirliyiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de 50 gün tutuklu kalan Fransız gazeteci: Sözlü tehditlere maruz kaldım
Sonraki Haber
Demirtaş ve Yüksekdağ, AP'nin verdiği Sakharov Ödülü'ne aday gösterildi