Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismar zanlısı dede serbest bırakıldı, torunlarıyla aynı evde kalıyor

Cinsel istismar zanlısı dede serbest bırakıldı, torunlarıyla aynı evde kalıyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da eşini bıçakla yaralamaya çalışıp iki torununa cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan 70 yaşındaki N.K. hakkında 22.5 yıl hapis cezası istendi. Ancak istismar davasından beraat eden erkek sadece 8 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Şimdi ise yaralamaya çalıştığı eşi ve istismarda bulunduğu torunlarıyla aynı evde yaşıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir kişi 29 Temmuz 2016 günü polisi arayarak bir kadının eşi tarafından alıkonulduğunu söyledi.

Evde alıkonulan 70 yaşındaki kadın ihbar üzerine olay yerine giden polise, eşi N.K. tarafından sistematik olarak şiddete uğradığını, kendisine bıçakla saldırdığını ama şikayetçi olursa zarar görebileceğini ve bu nedenle şikayetçi olmadığını anlattı.

Polisin kadının şikayetçi olmaması üzerine evden çıkmak üzereyken çiftin 17 yaşındaki torunu, dedesinin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını ve kardeşi ile birlikte çocukluğundan itibaren cinsel istismara maruz bırakıldığını ifade etti.

22.5 yıla kadar hapis istemi

Kız çocuğunun ifadesi üzerine şüpheli 70 yaşındaki N.K. gözaltına alınırken olay hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucu polis, iki kız çocuğunun anne ve babasının uzun zaman önce boşandığını ve çocuklarını yanlarına almadıkları için onların da dedelerinin evinde kaldıklarını tespit etti.

İki çocuğun da ifadesinin üzerine dede N.K. tutuklandı.

Savcılık N.K. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘eşe karşı kasten yaralamaya teşebbüs’ suçlarından 6.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Çocukların küçük yaştan itibaren sistematik olarak istismara uğradığı belirtilen iddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık N.K.’nin yargılaması Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

N.K. ifadesinde suçlamaları reddederek eşiyle 3 yıldır konuşmadığını, torunlarına da kötü davranmadığını savundu.

Şiddete uğrayan kadın: Mahkemenin vicdanına bırakıyorum

Duruşmaya getirilen çocuklar ise dedelerinin sinirli biri olduğunu, kendilerine cinsel istismarda bulunmadığını söyleyerek şikayetlerinden vazgeçti.

Sanığın eşi ise mahkeme heyetine yalvardığını ve bir şey söylemek istemediğini belirterek “Şikayetimi geri alıyorum. Mahkemenin vicdanına bırakıyorum. Cinsel istismar olayı ile ilgili ifade vermek istemiyorum. Bu işin hesabını öbür tarafa bıraktım” dedi.

N.K. yargılama sürecinde 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Ardından da yaralamaya çalıştığı eşi ve cinsel istismara maruz bıraktığı torunları ile aynı evde yaşamaya devam etmekte.

Mahkemeden ‘yeterli delil yok’ gerekçesi

Davanın son celsesinde kararını açıklayan mahkeme, sanık N.K.’nın ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan beraatına, ‘Eşe karşı kasten yaralamaya teşebbüs’ suçundan 11 ay 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme bu karara gerekçe olarak N.K.’nın torunlarına cinsel istismarda bulunduğuna dair kesin ve inandırıcı delil olmadığını gösterdi.