Ana SayfaKadınCinsel istismar zanlısına ‘iyi hal indirimi’ var, tutuklama yok

Cinsel istismar zanlısına ‘iyi hal indirimi’ var, tutuklama yok

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan U.K. hakkında verilen 8 yıl hapis cezasına ‘iyi hal indirimi’ uygulandı. Mahkeme sanık hakkında tutuklama kararı vermedi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu 4 Temmuz 2016 günü jandarmaya başvurarak 20 yaşındaki U.K. isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi.

Çocuğun ifadesi üzerine gözaltına alınan U.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen çocuğun, cinsel istismar olayında ruhsal olarak kendini savunabilecek durumda olduğu, ancak uğradığı cinsel istismar sonrası ruh sağlığının bozulduğunun ve psikolojik destek alması gerektiği tespit edildi.

Ayrıca çocuğun şüpheli U.K.’nun ağabeyinin eşinin kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, U.K., hakkında ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamenin kabulünün ardından U.K. tutuksuz olarak yargılanmasına Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

“Olaya U.K.’nin kuzeni de şahit oldu”

Cami bahçesinde cinsel istismara maruz bırakıldığını belirten çocuk, U.K.’nin kuzeninin de olaya şahit olduğunu ancak bir şey yapmadığını şu sözlerle anlattı:

Ben bağırmaya başlayınca, kuzeni duvarın üstüne çıkarak bize baktı. Sanığa, ‘Yazıktır ne yapıyorsun?’ dedi ve gitti. Sanık daha sonra oradan ayrıldı. Eve gidip olayı aileme anlattım. Olay nedeniyle psikolojim bozuldu.

Çocuğun ailesi de kızlarının psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek U.K. hakkında şikayetçi oldu.

Mahkemeden cezaya ‘iyi hal indirimi’

Kararını açıklayan mahkeme, sanık U.K.’yi ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan alt sınırdan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İstismarın birden fazla kez işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ceza artırımı yapmayan mahkeme, sanığın duruşmada olumsuz bir tutum ve davranışı görülmediği için ‘İyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme ayrıca sanığın tutuklanmasına da karar vermedi.