Ana SayfaDünyaCinsiyet rollerini pekiştirmemek için: Çocuk reyonunda ‘kız ve erkek’ ayrımına son veren bir mağaza

Cinsiyet rollerini pekiştirmemek için: Çocuk reyonunda ‘kız ve erkek’ ayrımına son veren bir mağaza

HABER MERKEZİ – Britanya’daki John Lewis mağazası, cinsiyet ayrımı gözetmeyen çocuk kıyafetleri çıkararak “kız” ve “erkek” etiketini kaldırıyor. Mağazadan yapılan açıklamada, “Cinsiyet rolünü pekiştirmek istemiyoruz” denildi.

Britanya’daki John Lewis mağazası, cinsiyet ayrımı gözetmeyen çocuk kıyafetleri çıkararak çocuklar arasındaki “kız” ve “erkek” etiketini kaldırıyor.

Mağazadan yapılan açıklamada, çocuk giyimi yoluyla cinsiyet rollerini pekiştirmek istemediklerini, bu yüzden de 0-14 yaş giyeceklerin etkiketinin “unisex” (her iki cinse uygun) olacağı belirtildi.

Mağazanın çocuklar için yeni koleksiyonun fotoğraflarında da kız çocukların mavi pantolon, erkek çocuklarının ise üzerinde mercanların olduğu pembe bir üst giydiği görülüyor.

Okul kıyafetleri mağazada halen kız ve erkek diye ayrılsa da, yakın zamanda buradaki ayrımın da kaldırılacağı duyuruldu.

Independent’a konuşan John Lewis çocuk giyim departmanının başındaki isim olan Caroline Bettis, çocukların istediklerini giymesini amaçladıklarını şöyle ifade etti:

John Lewis içerisinde cinsiyet rolünü pekiştirmek istemiyoruz; onun yerine çocukların, anne ve babaların giyim konusunda istediklerini seçebilmelerini ve daha geniş olanaklar sunmayı istiyoruz.

Geçen sene 8 yaşındaki Daisy Edmonds’ın, erkek tişörtlerinin üzerinde “Macera seni bekliyor” ve “Kahraman” gibi sözler yazarken kız tişörtlerinin üzerinde “Güzel” ve “Harika hissediyorum” gibi sözler yer almasını eleştirdiği video viral olmuştu.

Videoda Edmonds, giyecekler üzerindeki yazıları şöyle eleştiriyordu:

Herkesin kızların güzel, erkeklerin ise maceraperest olması gerektiğini düşünüyor olması haksızlık.


Karınca Dış Haberler