Ana SayfaKitapCortázar, Galeano ve Che: Notabene’den ‘Anti-kahraman serisi’

Cortázar, Galeano ve Che: Notabene’den ‘Anti-kahraman serisi’

HABER MERKEZİ – NotaBene Yayınları çocukları ve hatta yetişkinleri anti-kahramanlar ile buluşturuyor. Yayınevinin “kahramanlık” kavramını sorguladığı ve sorgulattığı bu serisinde Julio Cortázar, Eduardo Galeano ve Che Guevara var.

Gerçekleri hayalî şeylere dönüştüren bir anti-kahraman: Julio Cortázar

“Çocukların özgürce oyun oynamasına izin verseydiniz, harikalar yaratırlardı. Ama siz onları elma çizmeye, ağaç çizmeye zorladınız ve çocuğu öldürdünüz” diyen Arjantin’in en büyük yazarlarından Julio Cortázar Notabene’nin anti-kahraman serisinin ilki.

Serinin bu kitabında, kitaplarında hep başka boyutlara geçmekten söz eden anti kahraman Cortázar; dönüşen hayvanlarıyla, gerçekliği inanılmaz kurgulara sığdıran cümleleriyle ve kocaman gözleriyle okurun karşısında duruyor.

Doğruluk ve adaleti kelimeleriyle arayan bir anti-kahraman: Eduardo Galeano

Serinin ikincisinde ise az kelimeyle çok şey anlatmak isteyen, dünyanın her yerinde gördüğü haksızlıkları yazan Uruguaylı gazeteci yazar Eduardo Galeano var.

Bu kitapta da yerel topluluklardan, el konan topraklardan, kadın haklarından, diktatörlerden, para için her şeyi yapan ve başkalarını önemsemeyenlerden söz eden Galeano’ya kulak verilmesi isteniyor.

İmkansız bir düşü gerçekleştiren bir anti-kahraman: Ernesto Che Guevara

Serinin son kitabında ise imkânsız bir düşü gerçekleştirmek için uzun bir yolculuğa çıkan Ernesto Che Guevara var.

Bu kez de okurdan, adaleti daha çok insana ulaştırana kadar gökteki ve alnındaki yıldızın peşinden gitmiş bir kurtarıcı olan Che’ye odaklanmaları isteniyor.

 


Gazete Karınca



Önceki Haber
Demirtaş yaklaşık bir yıl sonra yeniden Twitter'da: 'Mutlaka kazanacağız'
Sonraki Haber
Saldırı sonrası karakolda poz: Cenazeye saldıranlar Soylu'yla yan yana