Ana SayfaGüncelDanıştay ‘Yetki aşımı var’ demişti, Albayrak ‘es geçti’: Yaz saati uygulaması sürecek

Danıştay ‘Yetki aşımı var’ demişti, Albayrak ‘es geçti’: Yaz saati uygulaması sürecek

HABER MERKEZİ – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ‘kalıcı yaz saati’ uygulamasının devam edeceğini açıklayarak, “Usül ile ilgili düzenleme yapılacak” diye konuştu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ da uygulamanın sürmesi için KHK ile düzenleme yapılacağını söyledi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen yaz saati uygulamasının sürekli hale gelmesine dair Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu.

Danıştay tarafından oy çokluğuyla alınan kararda ‘yetki aşımına’ dikkat çekilmişti.


Danıştay, ‘kalıcı yaz saati’ uygulamasının yürütmesini durdurdu


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Albayrak, “Yaz saati uygulaması aynı istikamette sürecek” dedi.

Bakan Albayrak, yaz saati uygulamasında “Usül ile ilgili düzenleme yapılacak” diye konuştu.

Bozdağ: KHK ile düzenleme yapılacak

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uygulamanın sürmesi için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile düzenleme yapılacağını söyledi.

Bozdağ, şunları söyledi:

Danıştayın verdiği karar önemli. Yürütmeyi durdurma kararını verdiği için yürütme durmuş olacak. Hükümet olarak biz yaz saati uygulamasının aynen devam etmesinden yanayız. Bu noktada da önümüzdeki günlerde gerekli adım atılacaktır. Büyük bir ihtimalle KHK’yla bu konuda bir düzenleme koymak suretiyle süreç dolmadan önce gerekli yasal değişiklik yapılacaktır. Yaz saati uygulaması herhangi bir değişiklik olmadan uygulanmaya devam edecektir