Ana SayfaGüncelDemet Akbağ: Oyuncuların koşullarını çağdaş bir seviyeye taşıyacağız

Demet Akbağ: Oyuncuların koşullarını çağdaş bir seviyeye taşıyacağız

HABER MERKEZİ – Oyuncular Sendikası’nın yeni dönem başkanlığını yürüten Demet Akbağ, “Oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya kararlıyız” dedi.

Oyuncular Sendikası 17 Eylül günü gerçekleştirdiği 3.Olağan Genel Kurul’un ardından yeni Yönetim Kurulu ile ilk toplantısını düzenledi.

Toplantıya, Genel Başkan Demet Akbağ, Genel Sekreter Sercan Gidişoğlu, Mali Sekreter Taner Rumeli, Yönetim Kurulu üyeleri Tuba Erdem, Evrim Alasya, Sermet Yeşil, Tuğrul Tülek, Serdar Orçin ve Eda Çatalçam katıldı.

Demet Akbağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada öncelikle sendikanın kuruluşundan bu yana emek veren herkese teşekkür ederek, önemli konularda büyük adımlar atıldığını söyledi.

Akbağ şunları aktardı:

Özellikle çocuk oyuncuların çalışma koşullarıyla ilgili yasal düzenlemeler, setlerdeki tehlike sınıfının yükseltilmesi , set denetimleriyle ilgili Bakanlık’la birlikte atılan adımlar, seslendirme alanında ilk kez yapılan özel bir taban fiyat anlaşması, Devlet Opera Bale dışındaki opera şarkıcılarının ilk kez sigortalı olmaları sendikamız açısından çok değerlidir. Genç ve dinamik bir ekibiz, bayrağı devraldık, oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya kararlıyız.