Ana SayfaGüncelDemirtaş dosyasına bakacak mahkeme aylar sonra belli oldu

Demirtaş dosyasına bakacak mahkeme aylar sonra belli oldu

HABER MERKEZİ – 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosyaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak.

Halkları Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosyaya bakacak mahkeme ise aylar sonra belli oldu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Demirtaş’ın dosyasının 6-8 Ekim 2014 Kobani eylemleriyle ilgili açılan dosya ile birleştirilmesi talebini reddetti.

Mahkemece verilen bu kararla, Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosyasının davasına Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak.

Ancak duruşmanın hangi tarihte gerçekleştirileceği henüz netleşmedi.

Ne olmuştu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davaya bakan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 6-8 Ekim Kobani eylemleri sırasında yaşamını yitiren Yasin Börü ve 3 Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyesinin davası ile birleştirilmesi amacıyla Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne iki kez talepte bulunmuş ve bu talepler mahkeme tarafından reddedilmişti.

Taleplerin reddi üzerine mahkeme dosyaların resen birleştirilmesine karar vermişti.

Mahkeme birleştirme ile ilgili gerekçeli kararını açıklamış ve mahkeme tarafından Demirtaş hakkında “olayların azmettiricisi” ifadelerini kullanılmıştı.

Bölge Adliye Mahkemesi’nin verdiği bu karar ile Demirtaş’ın dosyasının 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek, dosya buradan da, reesen birleştirmeyi yapan 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade edilecek.

Bu mahkeme de, bir duruşma günü belirleyecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de polis bir öğrenciyi vurarak öldürdü
Sonraki Haber
İdil Eser'den mektup: Davamız, hak örgütleri arasındaki dayanışmayı daha da güçlendirdi