Ana SayfaGüncelEmrah Serbes’ten ‘cinayet itirafı’: Bir hafta sonra kazayı anlattı, ‘Teslim oluyorum’ dedi, tutuklandı

Emrah Serbes’ten ‘cinayet itirafı’: Bir hafta sonra kazayı anlattı, ‘Teslim oluyorum’ dedi, tutuklandı

HABER MERKEZİ – Behzat Ç.’nin de senaristi olan yazar Emrah Serbes, bir baba-kızın yaşamını yitirdği trafik kazasına karıştığını itiraf ederek, teslim olacağını belirttiği bir mektup kaleme alarak sosyal medya hesabından paylaştı. Serbes, ilkin kazayı üstlenemediğini ve suçsuz arkadaşı Kenan Doğru’nun kazayı üstlendiğini belirterek, Doğru’nun halihazırda cezaevinde yattığını söyledi. “Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım” diyen Serbes, “Savcılığa geldim ve teslim oluyorum” diye yazdı. Serbes bu duyurusunun ardından gittiği adliyede ifade verdi ve daha sonra tutuklandı.

Yazar Emrah Serbes, aynı aileden iki kişinin yaşamını yitirdiği bir kazanın sorumlusu olduğunu itiraf etti.

İtirafı Twitter hesabından paylaştığı bir mektup aracılığıyla duyuran Serbes, olayın geçen hafta 22 Eylül’de İzmir-Aydın otobanında gerçekleştiğini belirtti.

Mektubunda aynı aileden bir baba kızın hayatını kaybettiğini, arabada bulunan annenin de yoğun bakımda olduğunu ifade eden Serbes, kazanın sorumlusu olduğunu belirterek teslim olduğunu açıkladı.

Serbes kazayı ise şöyle anlattı:

Bir rampanın ardından birden önümüzde çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk…

Araçtakilerin nabızlarına baktım. Anne hala hayattaydı. 112’yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi.

Kazayı üstlenen kişi cezaevinde

Kazayı yanında oturan arkadaşı Kenan Doğru’nun üstlendiğini belirten Serbes, “Kenan’ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezavinde benim için yatabilecek bir insandır. Ama aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım” dedi.

Mektubunda hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dileyen Serbes, “Keşke bu kazada ben ölseydim” dedi.

Emrah Serbes’in itiraf mektubu şöyle:

Aileden mesaj

Öte yandan Emrah Serbes’in itirafından sonra kazada ölenlerin ailesinden olduğunu belirten bir kişi, itiraf dolayısıyla Serbes’e ‘teşekkür etti’:

İtirafın ardından adliyeye gitti

Bu paylaşımın ardından Torbalı Adliyesi’ne giden Serbes, kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu ancak olay anında yaşadığı şok nedeniyle kazayı arkadaşı Kenan Doğru’nun üstlendiğini söyledi.

Emrah Serbes ardından, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan Serbes, tutuklandı.

Previous post
Kayyum, ölümünün yıl dönümünde 'tercih' yaptı: Ceylan Önkol Parkı'nın adı değiştirildi
Next post
Alex Garland imzalı 'Annihilation'dan fragman