Ana SayfaDünyaErdoğan ABD’de: ‘O’ korumaları götüremedi, ABD polisi karşıladı

Erdoğan ABD’de: ‘O’ korumaları götüremedi, ABD polisi karşıladı

HABER MERKEZİ – BM Genel Kurul toplantısı için dün ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini protesto ettikleri gerekçesiyle göstericileri darp eden ve ABD’nin haklarında tutuklama kararı çıkarttığı korumalarını yanında götüremedi. Yarın Genel Kurul’da konuşacak olan Erdoğan’ı havaalanında yalnızca Türk yetkililer ve ABD polisi karşıladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin New York şehrine gitti.

Erdoğan’ı New York’taki JFK Havaalanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın ve ABD polisi karşıladı.

New York ziyaretinde Erdoğan’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da eşlik edeceği öğrenildi.

Korumaları götüremedi

Erdoğan, Mayıs ayında Washington ziyareti sırasında protesto gösterisi yapanlara saldıran korumalarını bu kez ABD’ye götüremedi.

Saldırı esnasında yerdeki bazı protestoculara tekme attıkları görüntülenen ABD’de ikamet eden Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin’in tutuklanmasının ardından Erdoğan’ın korumalarından 12’si hakkında da tutuklama kararı çıkartılmıştı.

Erdoğan’ın New York ziyareti öncesi ABD Temsilciler Meclisi’nin iki üyesi de Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a mektup yazarak, Erdoğan ve daha önce ABD ziyareti sırasında göstericilere saldıran korumalarına ‘diplomatik nota’ verilmesini istemişti.

Erdoğan yarın BM Genel Kurulu’nda konuşacak

Erdoğan, yarın Genel Kurul çalışmalarının ilk gününde”İnsana Odaklanma: Sürdürülebilir Bir Dünyada Herkes İçin Barış ve İnsanca Bir Yaşam İçin Mücadele” temasının işleneceği oturumda konuşacak ve aynı gün BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatının Rohinga Temas Grubu toplantısına, ayrıca Birleşmiş Milletler’in karşısında yer alan yeni “Türkevi” binasının temel atma törenine de katılacak.

New York’ta bulunacağı sürede ABD Başkanı Donald Trump dahil, bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi beklenen Erdoğan’ın, farklı medya kuruluşlarına mülakatlar vermesi de planlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Erteleme planlıydı, ikinci duruşmada konuşabilecek durumları bile olmayabilir'
Sonraki Haber
2017 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu