Ana SayfaGüncelErdoğan: Üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışmalar var

Erdoğan: Üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışmalar var

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak amacıyla gittiği New York’ta gazetecelerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEOG’un yerine gelecek yeni sisteme ek olarak üniversiteye giriş sistemi ile ilgili çalışmaların olduğunu” açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği ABD’nin New York kentinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılması üzerine açıklamalar yapan Erdoğan, ‘Başbakan Binali Yıldırım ile de konuyu görüştüğünü’ ifade ederek şöyle konuştu:

Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler.

‘Üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışmalar var’

Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Erdoğan, “O da olacak, o konuda da çalışılıyor” değerlendirmesini yaptı.