Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Almanya’ya: Yatıyorlar kalkıyorlar, Erdoğan

Erdoğan’dan Almanya’ya: Yatıyorlar kalkıyorlar, Erdoğan

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile yaşanan gerilime dair ”Yatıyorlar kalkıyorlar, Türkiye; yatıyorlar kalkıyorlar, Erdoğan. Yahu Erdoğan size ne yaptı? Bu seçim Türkiye’de mi, Almanya’da mı yapılıyor?” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesi Türkiye’ye yönelik açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

Gece gündüz şahsımla ve partimle yatıp kalkan bu siyaset tarzı kazandırmaz. Gün ola harman ola bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak? Yatıyorlar kalkıyorlar, Türkiye; yatıyorlar kalkıyorlar, Erdoğan. Yahu Erdoğan size ne yaptı? Bu seçim Türkiye’de mi, Almanya’da mı yapılıyor? İşinize bakın.

Erdoğan, Almanya’daki Türkiyeli seçmenlere yine aynı çağrıyı yaparak, “Türkiye karşıtlarına oy vermeyin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu yaklaşım Almanya’yı hızla 2. Dünya Savaşı öncesi siyasi iklime sürüklüyor. AB’den de mesaj geliyor. Bu açıklamalar belirleyici değildir, karar birlikte alınır. Hayırlı olsun, bir an önce alın şu kararı. Şayet Türkiye’nin AB ile olan mevcut ilişkisine tahammül edemiyorsanız çıkıp bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın. Bizim AB ile bir derdimiz olmadı. Ama şöyle zaman tünelinde geriye gidersek 63’ten bu yana kapıda bekleten siz oldunuz. Verdiğiniz hiçbir sözü de tutmadınız. Ya sözlerini tutup ta üyelik müzakerelerini başlatacaklar ya da ‘Biz Türkiye ile yola devam etmek istemiyoruz’ diyecekler. Kusura bakmasınlar, Türkiye’yi seçim meydanlarına meze yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.


‘Başbakan olursam Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sona erdiririm’