Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Barzani’ye: Para pul, her şey var; petrolün var, rahat dur

Erdoğan’dan Barzani’ye: Para pul, her şey var; petrolün var, rahat dur

HABER MERKEZİ – ‘Bağımsızlık referandumu’na ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Barzani’ye seslendi, “Otur oturduğun yerde. Para pul, her şey var. Petrolün var. Rahat dur” dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde gündeme dair açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha ‘bağımsızlık referandumu’ yapan Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye seslendi.

Barzani’ye ‘maceracı’ diyen Erdoğan, referandumu tanımadıklarını yinelerken, Kosova hatırlatmasında bulundu.

“Kim senin bağımsızlığını kabul ediyor?” diye soran Erdoğan, “Kosova şu ana kadar daha 114 ülke bağımsızlığını kabul ediyor?” diye konuştu.

“Yüzde 72 katılım varmış, yüzde 92 ‘Evet’ demiş. Biz bunları çok gördük. Otur oturduğun yerde. Kuzey Irak Yerel Yönetimi. Başındasın. Para pul her şey var. Petrolün var. Rahat dur” diye devam eden Erdoğan, şunları söyledi:

Yok, neymiş? Bağımsız devlet olacakmış. 350 kilometre sınırın var bizimle. Bunu konuştun mu? İran’la konuştun mu? Yok. Suriye’de yakılan ateşin nasıl ülkemize sıçramasına izin vermediysek, Irak’ta teşebbüs edilen bu fitneyi de inşallah durduracağız.

Israrla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Bugün bir gazetede okudum. Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey Iraklı bir yetkili. Geçmişte İsrail’in Mossad’ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrencelar bu defa başarılı olamayacaklardır, bunu bilmenizi istiyorum. Bölgemizde yakılan her ateş gibi inşallah bu da bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar.

Bugün sırf kendi çıkarları için kullanacak araç arayanlara gönüllü asker yazılanlar, yarın her şey normale döndüğünde, kapı komşularının, kardeşlerinin, kaderdaşlarının yüzüne bakamayacaklardır. Atılan bu adım, dün bölgedeki kötülüklerin sembolü haline gelmiş olanlara dahi rahmet okutacak vahamette gelişmelerin önünü açma faaliyetlerinin potansiyelini taşımaktadır.


‘Vanayı kapatırız’ diyen Erdoğan’a yanıt: Petrol paraları Halkbank’a yatarken niye kapatmadınız?


Bağımsızlık referandumu

Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül günü düzenlenen ve özellikle Türkiye, İran ve Irak’ın karşı çıkışları nedeniyle uzun süredir tartışılan bağımsızlık referandumunun resmi sonuçları dün açıklanmıştı.

Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre referanduma katılım yüzde 72,16 iken, resmi sonuç ise 92.73 oy oranıyla ‘Evet’.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uşak'ta bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Topbaş'ın istifasının ardından AKP'nin İBB Başkanı adayı açıklandı