Ana SayfaGüncelEren Keskin: Beyaz Toroslar dönemi SİHA’larla devam ediyor

Eren Keskin: Beyaz Toroslar dönemi SİHA’larla devam ediyor

HABER MERKEZİ – Avukat ve insan hakları savunucusu Eren Keskin, “Beyaz Toroslar döneminin SİHA’lar ile devam ettiğini” söyledi.

Hakkari’nin Oğul köyünde, bir kişinin hayatını kaybettiği üç kişinin de yaralandığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile yapılan bombardımana ilişkin değerlendirmelerde bulunan hukukçu ve insan hakları savunucusu Eren Keskin, “Beyaz Toroslar dönemi SİHA’larla devam ediyor” dedi.

SİHA’ların faili meçhullerde kullanılan bir silaha dönüştüğünü ifade eden Keskin, “SİHA’ları insansız olarak kabul etmek mümkün değil. Çünkü yine bir insan tarafından yönetiliyorlar. Bunlar insan tarafından kullanılan bir silah konumundadır” diye konuştu.

SİHA’lar ile ilgili çok sayıda duyum aldıklarını, insanların açıklamadıkları olaylar olduğunu dile getiren Keskin, bunun nedeninin ise ‘korku’ olduğunu söyledi:

Çünkü korkuyorlar. Bu dönemde en ufak bir hak ihlalini dile getirdiğinizde ‘terörist’ olarak değerlendiriliyorsunuz ve bu değerlendirme sizin bütün hayatınızı etkiliyor. Cezaevine atılabilirsiniz, işten atılabilirsiniz. İnsanların artık kendi yaşadıkları hak ihlallerini bile dile getirmekten korktuğu bir noktadayız.

Tanrıkulu’nun hedef gösterilmesi

“Beyaz Toroslar zihniyeti dönemi bitti” diyenlerin bugün Hakkâri’de yaşananları gündeme getiren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu hedef haline getirdiğine de dikkat çeken Keskin, “Bu linç girişimini 2 boyutlu olarak ele alıyoruz. Bir yanıyla bu araçların gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve ortaya çıkarılamayan katliamlar, bir yandan bunları ortaya çıkarmak isteyen ve görevi olan muhalefetin bu konuda susturulmaya çalışılması. Çok vahim bir durum” değerlendirmesinde de bulundu.

Keskin, Tahir Elçi’nin bir televizyon programında “PKK terör örgütü değildir” söyleminin ardından hedef gösterilerek öldürüldüğünü de hatırlattı.


Hakkari’de İHA ile bombalanan köylülerden biri hayatını kaybetti