Ana SayfaGüncelFEMEN’den Türkiye-Ukrayna maçında Erdoğan protestosu

FEMEN’den Türkiye-Ukrayna maçında Erdoğan protestosu

HABER MERKEZİ – Feminist aktivist kadın grubu FEMEN, Ukrayna ve Türkiye arasında oynanan Dünya Kupası eleme grubu maçı öncesinde sahaya inerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto etti.

Feminist aktivist kadın grubu FEMEN, Ukrayna ve Türkiye arasında Kharkiv’deki Metalist Stadı’nda oynanan Dünya Kupası eleme grubu maçı öncesinde sahaya inerek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti.

Üzerinde ‘Killer Erdoğan’ (Katil Erdoğan) yazan FEMEN üyesi Anzhelina Diash eylemini maçın başlama vuruşuna dakikalar kala sahaya inerek yaptı.

Protesto eylemini yapan Diash daha sonra gözaltına alındı.

Eyleme ilişkin FEMEN’den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

FEMEN Erdoğan’ın diktatoryal rejimini protesto etti. Erdoğan rejimi özgürlüğü katlediyor ve gerçekten de öldürüyor. Diktatörlüğü durdurun.

FEMEN kimdir?

FEMEN, 2008 yılında Anna Hutsol isimli Ukraynalı bir kadın tarafından şu manifestoyla kurulmuştu:

Başlangıçta kadın vücudu vardı, çok hafif ve özgür. Sonra adaletsizlik geldi, o kadar keskindi ki vücudunuzda onu hissedebiliyordunuz. Felç ediciydi, hareketlerimizi kısıtlayıcıydı. Kendimizi vücudumuzun hapishanesinin esirleri olarak bulduk. Ve vücudumuzu adaletsizliğe karşı kullanmaya karar verdik. Her kadının hapis hücresi olan vücudunu, ataerkil düzene ve aşağılanmaya karşı kullanmaya karar verdik. Dünya’ya söyleyin; Bizim Tanrımız bir KADIN. Bizim görevimiz protesto etmek. Bizim silahlarımız göğüslerimiz! FEMEN, cinsiyet ayrımcılığı.

Previous post
UNICEF: Güney Asya'da 16 milyon çocuk yardıma muhtaç, bulaşıcı hastalık tehlikeli boyutta
Next post
Tutuklu gazetecilerden mesaj: Özgür günlerde yaşayacağımız bayramların özlemiyle