Ana SayfaGüncelFırat Simpil’in babası: Ceylan Önkol Parkı’na oğlumun isminin verileceğini bana söylemediler

Fırat Simpil’in babası: Ceylan Önkol Parkı’na oğlumun isminin verileceğini bana söylemediler

HABER MERKEZİ – Ceylan Önkol Parkı’na oğlunun ismi verilen Fırat Simpil’in babası Sabri Simpil, oğlunun adına yeni bir park yapılacağının tarafına iletildiğini ancak parka oğlunun isminin verileceğinden ‘kesinlikle haberinin olmadığını’ söyledi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin Şenlik köyünde 28 Eylül 2009’da koyunlarını otlattığı sırada Tapantepe Karakolu’ndan atılan havan mermisi sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un adının verildiği park, Lice Belediyesi kayyumu Sinan Başak tarafından ölüm yıl dönümünde kaldırılmıştı.

Kayyum, Ceylan Önkol’un adının verildiği ve anıtının bulunduğu parka, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 30 Ağustos 2015’te manava gittiği sırada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 13 yaşındaki Fırat Simpil’in adını vermişti.

Önkol ailesi tepkili

Parkın isminin değiştirilmesine tepki gösteren Önkol ailesi, Fırat Simpil’in de bir çocuk olduğunu ancak iki çocuk arasında ‘tercih’ yapmanın yanlış olduğunu belirtmişti.

Anne Saliha Önkol, “Fırat da bir çocuktu. Fırat öldüğü zaman, bir anne olarak vicdanen ben de çok rahatsız oldum. Eğer ortada bir adalet varsa, Ceylan’ın ismini indirip Fırat’ın ismini vermelerine gerek yoktu. Fırat’ın adına yeni bir park yapabilirlerdi” diye konuşmuştu.

Baba Simpil: Parkın isminin değiştirileceğinden haberim yoktu

Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı Fırat Simpil’in babası Sabri Simpil ise olaydan haberinin olmadığını ancak iki ay önce Lice Belediyesi kayyumu Sinan Başak tarafından arandığı bilgisini vererek, yaşananları şöyle anlattı:

İki ay önce Lice Kaymakamı beni telefonla arayarak oğlumun ismine bir park yapmak istediğini söyledi. Ben de mutlu olacağımı kendisine ilettim. Ancak yeni öğrendim ki, mevcut bir parkın ismini değiştirmişler. Bundan kesinlikle haberim yok.

Ayrıca konuyla ilgili Kaymakamlık ile görüşüp görüşmeyeceği sorulan baba Simpil, kimseyle görüşmek istemediğini, konu hakkında yorum yapmayacağını belirtti.