Ana SayfaKadınFransa’da 11 yaşındaki çocuk istismara maruz bırakıldı: ‘Rızası var’ bahanesiyle cezai indirim uygulandı

Fransa’da 11 yaşındaki çocuk istismara maruz bırakıldı: ‘Rızası var’ bahanesiyle cezai indirim uygulandı

HABER MERKEZİ – Fransa’da bir savcı, 11 yaşındaki kız çocuğunun 28 yaşında bir erkek saldırgan tarafından maruz bırakıldığı cinsel istismar hakkında görülen davada ‘kız çocuğunun rızası olduğunu’ söyledi. Çocuğun rızası olduğu bahanesiyle saldırgan cinsel saldırıdan ceza almadı.

Fransa’da 28 yaşındaki bir erkek saldırgan, 11 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

İstismardan açılan davada savcı, ‘kız çocuğunun rızası olduğunu’ iddia ederek, saldırganın ‘tecavüz suçu’ndan ceza almamasını talep etti.

“Çocuğun rıza gösterdiği söz konusu dahi edilemez”

Çocuğun avukatı ise ‘çocuğun karşı koyup koymadığının söz konusu dahi edilemeyecek kadar saçma olduğunu’ söyleyerek kararın değişmesini talep etti.

Independent’ın haberine göre bu talep doğrultusunda saldırgan, ‘kız çocuğunu zorlamadığı’ iddiasıyla sadece cinsel istismar suçundan 5 yıllık hapis cezası aldı.

Kararın ardından çocuk hakları savunucusu örgüt Le Voix de l’Enfant ise yaptığı açıklamada, ‘rızanın olup olmaması söz konusu bir tecavüz ya da çocuk olduğu sürece söz konusu dahi edilemez’ dedi.

Fransa’da hukuksal düzenleme

Fransa’da yetişkinler arasında görülen davalarda cinsel birleşme öncesinde şiddet veya tehdit yok ise ilişki ‘consensual’ (karşılıklı mutabakata dayalı) olarak nitelendiriliyor.

Fakat 15 yaşının altındaki çocuklar, ‘rıza yaşı’nın altında kaldıkları için bu nitelendirmenin kapsamına girmiyor.


Karınca Dış Haberler