Ana SayfaDünyaGüney Kore’den Kuzey Kore’nin nükleer tesislerine saldırı simülasyonu

Güney Kore’den Kuzey Kore’nin nükleer tesislerine saldırı simülasyonu

HABER MERKEZİ – Kuzey Kore’nin nükleer denemesinin ardından Güney Kore, Kuzey Kore’nin nükleer tesislerine saldırı simülasyonu üzerinde çalıştı. Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin yeni bir füze denemesine hazırlandığı belirtildi.

Kuzey Kore’nin 6.3 büyüklüğünde bir sarsıntıya neden olan hidrojen bombası denemesinin ardından Kore yarımadasında bu kez de Güney Kore füze denemeleri yaptı.

Habertürk‘te yer alan habere göre Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin nükleer tesislerinden birine saldırı simülasyonu yapıldığı duyuruldu.

“Kuzey Kore yeni füze denemesi hazırlığında”

Güney Kore Savunma Bakanlığı ayrıca, Kuzey Kore’nin yeni bir füze denemesine hazırlandığını belirtti.

Bakanlık yetkilisi Chang Kyung-soo, sıradaki füze denemesinin ‘kıtalararası balistik füze’ olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanı ise yaptığı açıklamada, ‘konuşmak yerine askeri karşılık vermenin zamanının geldiğini ve bu konuda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile uzlaştıklarını’ ifade etti.

ABD’den uyarı, Güney Kore’den BM’ye acil toplantı çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Güney Kore’nin ‘taviz verme’ polikasını eleştirirken, Kuzey Kore’nin ‘sadece tek bir şeyden’ anlayacağını söylemişti.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise Kuzey Kore’den yönelecek herhangi bir tehdidin, askeri bir yanıt bulacağını belirterek yine de “Kuzey Kore gibi bir ülkenin ‘tamamen ortadan kaldırılmasını istemediklerini ancak çok fazla seçenekleri olduğunu” sözlerine eklemişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısı yapmıştı.