Ana SayfaGüncelHakkari’de öldürülen Temel defnedildi: ‘Kayyum camiyi kapattı, cenaze aracı vermedi’

Hakkari’de öldürülen Temel defnedildi: ‘Kayyum camiyi kapattı, cenaze aracı vermedi’

HABER MERKEZİ – Hakkari’de silahlı İHA ile yapılan bombardımanda hayatını kaybeden Mehmet Temel’in dün gece defin işlemi yapıldı. HDP milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan, cenazenin abluka altında gerçekleştiğini, Temel için cenaze aracının verilmediği, cenazenin de camiye alınmadığını söyledi.

Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü’ndeki Kanireş Çeşmesi bölgesinde, 31 Ağustos’ta silahlı insansız hava aracının (İHA/SİHA) attığı bomba ile bir köylü hayatını kaybetmiş, üç köylü de yaralanmıştı.


Hakkari’de İHA ile bombalanan köylülerden biri hayatını kaybetti

Hayatını kaybeden 35 yaşındaki Mehmet Temel, Van Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Hakkari’ye götürülen ve dün gece saatlerinde abluka altında Kıran Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Ancak Temel için cenaze aracının verilmediği, cenazenin de camiye alınmadığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, “Ölen Mehmet Temel, sivil, 35 yaşında, iş sahibi, evli ve 3 çocuklu bir yurttaş. Otopsi Van’da yapıldı. Cenaze aracı verilmedi, cenaze camiye alınmadı” dedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da Twitter’dan açıklama yaparak, “Hakkari’nin Tale köyünde heron saldırısında katledilen Mehmet Temel’i abluka altında toprağa verdik. Kayyum ne ambulans verdi ne de camiyi açtı” ifadelerini kullandı.

Ne oldu?

Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü’ne bağlı Kanireş Çeşmesi bölgesi, 31 Ağustos’ta ‘Bayraktar’ isimli silahlı insansız hava aracıyla (İHA/SİHA) bombalandı.

Saldırıda Mehmet Temel hayatını kaybederken, İsmail Aydın, Musa Tarhan ve İbrahim Sak isimli köylüler de yaralandı.

Hakkari Valiliği silahlı İHA ile bombardıman yapıldığını kabul ederken, saldırıda dört PKK’linin hayatını kaybettiğini ve köylülerin “işbirlikçi” olduğunu öne sürdü.

Ancak bombardımanda hayatını kaybeden Mehmet Temel’in annesi Sima Temel oğlunun sivil olduğunu ve köye kendisini almak için geldiği sırada vurulduğunu söyledi.

Previous post
"AKP tarihinde ilk; Erdoğan'ın oy oranı partisinin gerisine düştü"
Next post
Pontusça bir şarkı da var: Kardeş Türküler'den 'Yol' albümü