Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Sibel Yiğitalp serbest bırakıldı

HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Sabah saatlerinde evinin önünden gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da bulunan evinin önünden sabah saatlerinde gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

HDP’li vekil kendi gözaltı haberini twitter hesabından duyurmuştu.

Yiğitalp’in, siyasi parti faaliyetleri kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüşlere katıldığı gerekçesiyle hakkında 11 yıldan 28 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamında gözaltına alındığı belirtilmişti.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Yiğitalp hakkında, “Örgüte üye olmak”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak”, “Halkı kanunlara uymamaya tahrik” ve “Görevi yaptırmamak için direnmek” iddialarıyla hapis cezası isteniyor.

Tutuklu vekiller

Tutuklu vekiller, düşürülen vekillikler HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile partinin Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu milletvekillerinden.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Okul kantininde cinsiyetçi uygulama: 'Kızlar' ve 'Erkekler' ayrı yerden alışveriş yapacak
Sonraki Haber
‘En iyi senaryo’: 2100'de Asya’daki buzulların 3’te biri eriyecek, milyonlarca insan susuz kalacak