Ana SayfaGüncelHDP ve CHP’den beş ismin daha milletvekilliği düşürülebilir

HDP ve CHP’den beş ismin daha milletvekilliği düşürülebilir

HABER MERKEZİ – Yeni yasama yılında aralarında HDP’li bazı vekiller ile CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu olmak üzere toplam beş parlamenterin milletvekilliğinin düşürülebileceği belirtiliyor.

Meclis’in açılmasına bir aydan daha az bir süre kalırken, yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) dört, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ise bir milletvekili olmak üzere toplamda 5 parlamenterin milletvekilliğinin düşürülme ihtimali bulunuyor.

Geçtiğimiz yasama yılında toplamda HDP’li 4 milletvekillinin TBMM üyeliği sona erdirilmişti.

1 Ekim 2017 tarihinde açılacak Meclis’in çalışmalarına başlamasıyla birlikte benzer durumda bulunan beş milletvekili daha bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre haklarında verilen cezalarla ilgili istinaf mahkemesi aşaması süren HDP’li Abdullah Zeydan, Besime Konca, Çağlar Demirel ve CHP’li Enis Berberoğlu olmak üzere dört vekil bulunurken, devamsızlık yaptığı gerekçesiyle de HDP’li Leyla Zana hakkında komisyon aşaması devam ediyor.

Tutuklu vekiller, düşürülen vekillikler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu milletvekillerinden.

CHP’den ise partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile partinin Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yine partinin Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün ise milletvekillikleri düşürülmüştü.