Ana SayfaGüncelHDP’den CHP’ye ‘kınama’: Tezkereye ‘Evet’ diyerek suça ortak oldular

HDP’den CHP’ye ‘kınama’: Tezkereye ‘Evet’ diyerek suça ortak oldular

HABER MERKEZİ-  Partisinin Mersin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, sınır ötesi operasyon tezkeresine ‘Evet’ diyen CHP’yi eleştirdi. Kemalbay,  “CHP suça ortak olmuştur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  tarafından başlatılan ‘Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi’nin beşincisi bugün Mersin’de düzenlendi.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay konuştu.

Geçtiğimiz gün HDP 5 Haziran mitingine dönük bombalı saldırıya ilişkin ortaya çıkan yeni görüntüleri hatırlatan Kemalbay, görüntülerde ‘polisin saldırıya göz yumduğunun açıkça ortaya çıktığını’ belirterek şunları söyledi:

Türkiye de İŞİD’li katillere yol veren bir iktidar var. Cezasızlıkla karşı karşıyayız. Hiç bir araştırma ve soruşturma olmadığını görüyoruz. Bu bir yönetme tarzıdır. Sizler ve bizler her 10 yılda darbelerden biliyoruz. Biz sivil darbe yaşıyoruz

Kemalbay, Irak Kürdistan Bölgesi’nde düzenlenen bağımsızlık referandumuna ve sonrasında CHP’nin de ‘evet’ oyu vermesi ile meclisten geçen Suriye ve değinerek “referandumun bir halkın kendi yönetme talebi” olduğunu söyledi.

Kemalbay, “Bu, Kürt halkının özgürlük, eşitlik talebidir” dedi.

Hükümetten gelen “ambargo” açıklamalarına da tepki gösteren Kemalbay, “Kim ki bu süreci ezebileceğini düşünüyor büyük yanılır. Kuzey Irak’la dayanışmak doğru bir davranıştır. Irak Kürtlerini açlıkla tehdit etmek kimsenin hakkı değildir. Bizler Irak Kürdistan’ına destek vererek yeni bir yaşamı inşa edebiliriz” diye konuştu.

Kemalbay sınır ötesi operasyon tezkeresine ‘Evet’ diyen CHP’yi ise şu sözlerle eleştirdi:

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adı artık, şiddet ve kalkınma partisi olarak değiştirebiliriz. Çünkü emekçilere, Kürtlere, kadınlara, Alevilere ve toplumun her kesimine saldırıyorlar. Tekçi sistemi inşa etmeye çalışıyorlar. Bu sistem Kürtleri yok etmek üzere kurulmuştur. Turancı bir sistemdir. İşte biz mücadele ile bu saldırıları durdurmalıyız. CHP de tezkereye evet diyerek, hata yapıp, bu suça ortak olduğunu göstermiştir. Bu suça ortak olmasını kınıyoruz. Böyle bir ana muhalefet olmasaydı bugün AKP iktidarda olmayacaktı.

Kemalbay, sözlerini şöyle tamamladı:

Bizler direnerek kazanacağız. Kayyumlardan belediyelerimizi alacağız. Vekillerimizi hapishaneden çıkaracağız. Bu onurlu mücadeleye devam edeceğiz. Omuz omuza vererek insanlığı bilmeyenlere insanlığı öğreteceğiz.

Previous post
Katalonya hükümeti: Referandum iletişim ve seçim sistemlerine yapılan polis baskınlarına rağmen yapılacak
Next post
İsveç'te 'izinli' yürüyüş düzenleyen neo-Naziler 'rotaya uymadı', polis ve anti-faşistler ile çatıştı