Ana SayfaGüncelHDP’ye bombalı saldırıda yeni görüntüler: Polis ihmali kameralarda

HDP’ye bombalı saldırıda yeni görüntüler: Polis ihmali kameralarda

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da HDP’ye yönelik bombalı saldırıya ilişkin yeni görüntüler Orhan Gönder’in bombaları nasıl yerleştirdiğini ve polis ihmalini ortaya koyuyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Miting alanını gören 3 sabit ve 1 hareketli kamerayla kaydedilen saldırı öncesi görüntülere Evrensel Gazetesi ulaştı.

Görüntülerde Gönder’in miting alanına polis araması yapılmadan önce elinde bir poşetle geldiği görülüyor.

Görüntülerde, sanık Orhan Gönder henüz miting alanının tenha olduğu saatlerde alanda keşif yapıyor. Ardından saat 11.41 sıralarında elindeki poşetten çıkardığı patlayıcıyı çöp kutusuna koyuyor. Sonra ikinci patlamanın olduğu çay ocağına doğru yürüyor ve tezgahın altına elindeki poşeti bırakıyor.

Daha önce basına yansıyan bir görüntüde ise Gönder’in tezgahın yanında bulunan mavi tişörtlü bir kişi ile sohbet ettiği de ortaya çıkmıştı. Gönder verdiği ifadesinde mavi tişörtlü bu şahsı tanımadığını, yolda karşılaşıp sohbet ettiğini ileri sürmüştü. Ancak Gönder’in söz konusu kişi ile daha önce yayınlanan görüntülerde de birlikte miting alanına girdiği kişilerden biri olduğu anlaşılıyor.

Polis, Gönder ve yanındaki şahsı uzaklaştırma ihtiyacı duyuyor ancak herhangi bir kimlik sorgusu yapmıyor.


HDP’ye bombalı saldırıda yeni görüntüler: Hala ifadesi alınmayan mavi kıyafetli şahıs kim?


Görüntülerde bomba uzmanı polis birinci bombanın konulduğu çöp kutusunu kontrol ediyor.

Ardından bomba arama köpeği “Üzüm”ü de yanına alarak aramaya devam ediyor. Arama köpeği çöp kutusuna yöneliyor ancak köpeği tutan polis köpeği çekiştirerek devam ediyor. Köpeğin arkasında inceleme yapan bomba uzmanı A.K. de çöp kutusunu kontrol ediyor. A.K. kafasını uzatarak çöp kutusunu yukarıdan kontrol ediyor. Ayağı ile çöp kutusunun tabanını yokluyor. Ancak bomba uzmanı da bombayı tespit edemiyor.

Evrensel’in ulaştığı görüntüler şöyle:

Previous post
Hindistan’da cinsel saldırı cezası ‘Cılız bir hayır, rıza göstermek anlamına gelebilir’ bahanesiyle bozuldu
Next post
Zonguldak'ta bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan polis tutuklandı