Ana SayfaGüncelİki Almanya vatandaşı daha Türkiye’de gözaltına alındı

İki Almanya vatandaşı daha Türkiye’de gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanlığı, hafta sonunu Türkiye’de iki vatandaşlarının daha gözaltına alındığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, hafta sonunu Türkiye’de iki vatandaşlarının daha gözaltına alındığını açıkladı.

Spiegel Online’da yer alan habere göre evli çift, İstanbul’da havaalanında gözaltına alındı. Bu kişilerden biri bırakılırken, diğerinin hâlâ gözaltında tutulduğu belirtildi.

Sözcü Schäfer ise, Almanya vatandaşlarını Türkiye’deki tutuklanma ihtimali konusunda şu sözlerle uyardı:

Türkiye’ye girmek isteyen herkesin başına gelebilir. Bu karşı karşıya olduğumuz üzücü bir gerçektir. Türkiye için Federal Hükümet tarafından resmi bir seyahat uyarısı şimdi söz konusu değil. Seyahat uyarılarını siyasi olarak kötüye kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Dışişleri Bakanlığı Ağustos ayının sonunda da evli çift olan iki vatandaşlarının Türkiye’de gözaltına alındığını açıklamıştı.

Çift’in darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtilmiş daha sonra ise serbest bırakılmışlardı.

Türkiye’de aralarında Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, insan hakları savunucusu Peter Steudtner ve ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun bulunduğu 10 Alman vatandaşı siyasal sebeplerden ötürü tutuklu bulunuyor.

Previous post
Üç mahpustan biri öğrenci: Cezaevlerinde 69 bin 301 öğrenci var
Next post
Şiddetten kurtulmak için kimliğinden vazgeçen kadınlar