Ana SayfaDünyaIslık çalmak da dahil: Fransa’da sokak tacizi ceza kapsamına alınacak

Islık çalmak da dahil: Fransa’da sokak tacizi ceza kapsamına alınacak

HABER MERKEZİ – Fransa’da kadınların arkasından ıslık çalmak gibi tacizlerin yasa dışı kılınması için çalışma başlatıldı. Ülkede tacizin oldukça yaygın olduğu belirtildi.

Fransa’da sokakta kadınların arkasından ıslık çalmak ve takip ederek numarasını istemek gibi taciz şekillerinin ceza kapsamına alınması için çalışma başlatıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre Kadınlar ve Erkekler Arasında Eşitlikten Sorumlu Devlet Sekreteri Marlene Schiappa’nın, toplum içinde insanları taciz etmeyi yasa dışı kılacak bir kanun üzerinde çalıştığı belirtildi.

Marlene Schiappa

​Kanun üzerinde çalışan komitede yer alan 5 vekilin, ne tür cezalar uygulanacağı belirlenmeden önce sokak tacizinin hukuki tanımı üzerinde çalışacağı ifade edildi.

Erkeklerin bunu ‘kabul edilebilir’ gördüğünü söyleyen Schiappa,”Bir erkek bir kadının arkasından yürüyüp konuştuğunda kadın bir şey yapamıyor çünkü yalnız. Yardım istemek için de bağırmıyor çünkü ‘O kadar da kötü değil, yürüyüp kaçacağım’ diye düşünüyor” dedi.

Schiappa, ülkede sokakta yaşanan tacizlerin oldukça yaygın olduğunu belirterek kadınların toplu taşıma aracına binerken dahi kıyafetlerini buna göre seçtiklerini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irkçılığa karşı ortak çağrı: Düşmanlığı değil dayanışmayı büyüteceğiz
Sonraki Haber
Referandum 'gereksiz' diyen ABD: Diretmenin Kürtler dahil Iraklılara bedeli olur