Ana SayfaGüncelİstanbul’da sağanak: Metrekareye 122 kg yağış düştü

İstanbul’da sağanak: Metrekareye 122 kg yağış düştü

HABER MERKEZİ – İstanbul akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası trafik yoğunluğu yüzde 60’ı geçti, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik durma noktasına geldi. Yağış nedeniyle birçok yerde ise su baskınları yaşanırken, AKOM bir buçuk saatte metrekareye 122 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

İstanbul’da beklenen sağanak yağış, mesai bitiş saati olan 17.00 sıralarında başladı.

Avrupa yakasında etkili olan yağış nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 60’ı geçti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik durma noktasına geldi.

Yağışın etkili olduğu ilçelerden olan Sarıyer’de yollar dereye döndü.

Birçok ilçede yağış nedeniyle su baskınları yaşandı.

Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada ise metrekareye 122 kilogram yağış düştüğü ve yağışın süreceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün saat 15.00 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağış Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul’un kuzey bölgelerini etkisi altına almıştır. Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)’ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre yaklaşık 1.5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ – 67km/s) hava sıcaklıklarının da 18C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesinin su çekme, yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir.

 

 

Previous post
TDK Türkçeleştirdi: Doğal gaz ‘yer gazı’, petrol ‘yer yağı’ oldu
Next post
'Çatışmalı Alanlarda Sanatsal İfade' paneli Studio-X'te