Ana SayfaManşet‘Kapatılan basın kuruluşlarının malları iktidara yakın şirketlere mi satılacak?’

‘Kapatılan basın kuruluşlarının malları iktidara yakın şirketlere mi satılacak?’

HABER MERKEZİ – Kapatılan basın kuruluşlarının mallarının satışa çıkarılacak olmasını Meclis’in gündemine getiren CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “Malların iktidara yakın şirketlere satılması mı planlanıyor?” diye sordu. Tanrıkulu ayrıca, kapatılan İMC TV’nin genel koordinatörü Eyüp Burç’un, TMSF’nin satışa çıkardığı malların kanala ait olmadığını belirttiği açıklamasını da anımsatarak, hangi dayanakla İMC TV binasında el konulan malzemelerin sahibine bakılmaksızın satışa çıkarılabildiği sorusuna da yanıt istedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde kapatılan basın kuruluşlarının mallarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılacak olması Meclis’in gündemine taşındı.

Konuyu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir soru önergesi ile Meclis’e getirdi.

CHP’li vekil, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede, kapısına mühür vurulan basın kuruluşlarının eşyalarının satışa çıkarılmasının, kurulan OHAL Komisyonu’nun mağduriyetleri giderme iddiasını çürüttüğünü belirtti.

Kapatılan bazı kanallara OHAL Komisyonu’na başvuru yolunun kapalı olduğuna da dikkat çeken Tanrıkulu, ayrıca İMC TV ve TV10’un eşyalarının yargı süreci beklenmeden satışa çıkarıldığını vurguladı.

“İMC TV’nin her malzemesi, hangi dayanakla sahibine bakılmaksızın satışa çıkarılıyor?”

Başbakan Yıldırım’a, “TMSF’nin, OHAL sürecinde kapatılan İMC TV ve TV 10’un mallarını, yargı sürecini beklemeden satışa çıkarmasının sebebi nedir?” diye soran CHP’li vekil, ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

  • Basına yansıyan bilgilere göre İMC TV yöneticileri, el konulan mallardan bazılarının kendilerine zimmetli Reuters ekipmanı olduğunu, bazı malların ise başka bir şirkete ait olduğunu ifade etmektedir. Bu durumda hangi dayanakla İMC TV binasında el konulan her malzeme, sahibine bakılmaksızın satışa çıkarılabilmektedir?
  • El konulan basın kuruluşlarının mallarının, ederinden çok daha düşük fiyata satışa çıkarıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa, TMSF ne amaçlamaktadır?
  • Kapatılan basın kuruluşlarının mallarının iktidara yakın şirketlere satılması mı planlanmaktadır?
  • Söz konusu basın kuruluşları KHK ile kapatılmadıkları için OHAL Komisyonu’na da başvuramamakta, yargı sürecinin de yılları alabileceği ifade edilmektedir. KHK ile kapatılmamış ama OHAL döneminde el konulmuş basın kuruluşlarının da OHAL Komisyonu’na başvuru yapabilmesi için herhangi bir düzenleme yapacak mısınız?
  • OHAL döneminde kapatılan söz konusu basın kuruluşlarının tekrar yayın hayatlarına başlamaları söz konusu olacak mıdır?

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte birçok basın kuruluşu kapatılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise kapatılan basın kuruluşlarının (İMC TV, TV 10, Jiyan TV, Azadi TV, Radyo Nur, Meydan, Yayına Bakış, Yeni Hayat, Kocaeli Manşet, Demokrat Gebze Gazetesi, Dost Ajans) mallarının TMSF tarafından satışa çıkarıldığı açıklanmıştı.

Söz konusu basın kuruluşlarından İMC TV, TV 10, Yeni Hayat TV, Jiyan TV, Azadi TV ,Gün TV ve Van TV’nin ise el konan demirbaşlarının iadesi konusunda OHAL Komisyonu’na başvuru yapmalarının önünün kapatıldığı öğrenilmişti.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Karınca’ya konuşan, kapatılan İMC TV’nin genel koordinatörü Eyüp Burç, TMSF’nin satışa çıkardığı malların İMC TV’ye ait olmadığını belirterek, “TMSF şu anda gasp edilmiş mal satıyor” demişti.


‘TMSF gasp edilmiş mal satıyor’ diyen Eyüp Burç: Mağduriyetlerin büyümesine AİHM yol açtı


Gazete Karınca
Previous post
Ahmet Şık: Cumhuriyet Davası'nda hakikat mücadelesi veriyoruz
Next post
Cinsel saldırı suçundan serbest kalan erkek tehdit etti yine serbest kaldı