Ana SayfaDünyaKatalonya hükümeti: Referandum iletişim ve seçim sistemlerine yapılan polis baskınlarına rağmen yapılacak

Katalonya hükümeti: Referandum iletişim ve seçim sistemlerine yapılan polis baskınlarına rağmen yapılacak

HABER MERKEZİ – ispanya polisi bugün, Katalonya’da 1 Ekim’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunu engellemek amacıyla Katalonya Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Merkezi’ne baskın düzenledi. Katalonya hükümeti ise baskın sonrası yaptığı açıklamada “seçim etkilenmeyeceğini, zamanında gerçekleştirileceğini” belirtti.

Katalonya Özerk Yönetimi’nin İspanya hükümetinin ‘onaylamamasına rağmen’ 1 Ekim’de ‘bağımsızlık referandumu’na gitme kararı almasının ardından başlayan gerginlik tırmanıyor.

İspanya hükümeti tarafından bağımsızlık yanlılarına yönelik başlatılan tutuklama ve gözaltı operasyonları ise sürerken, Birleşmiş Milletler dün İspanya’yı “düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı göstermeye” çağırmıştı.

Catalan News’in haberine göre bugün ise İspanya polisi tarafından Katalonya Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Merkezi’ne baskın düzenlendi.

Katalonya hükümetinin bağımsızlık referandumu lehine kullandığı söylenen 29 mobil uygulama kapatılırken, seçimde sandık yeri olarak kullanılması planlanan bin üç yüz okula da mühür vuruldu.

İspanya hükümeti sözcüsü Iñigo Méndez de Vigo “baskının hukukun üstünlüğü tarafından seçimin lojistiğine vurulan büyük bir darbe olduğunu” diyerek “seçimin elektronik sayım sistemlerini yok ettiklerini” söyledi:

Referandum hukuk dışı, enternasyonel arenada desteklenmiyor, Seçim Kurulu yok, sandık yok, nüfus sayımı yok, oy verme yerleri yok, bugünden itibaren elektronik sayım sistemleri de yok.

Katalonya: Oylama gerçekleşecek

 

Bunun yanında Katalonya hükümeti “seçimin planlandığı gibi gerçekleşeceğini” açıkladı.

Polis baskınının ‘orantısız’ olduğunun söylendiği açıklamada Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Merkezi’ne yapılan baskının “oylamayı etkilemeyeceği fakat vergi ödemeleri kayıtları gibi bazı prosedürlerde aksaklığa yol açacağı” belirtildi.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Polis Van'da bir taksiciyi öldürdü: Valilik 'örgüt mensubu' dedi, cenazede aile fertleri darp edildi
Next post
HDP'den CHP'ye 'kınama': Tezkereye 'Evet' diyerek suça ortak oldular