Ana SayfaDünyaKuzey Suriye Federasyonu’na doğru: Bölgedeki 22 siyasi partiden seçime ‘tam destek’

Kuzey Suriye Federasyonu’na doğru: Bölgedeki 22 siyasi partiden seçime ‘tam destek’

HABER MERKEZİ – Kuzey Suriye’de aralarında PYD’nin de olduğu 22 siyasi parti ve hareket, 22 Eylül’de başlayacak seçim sürecine destek veren ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada Kuzey Suriye Federasyonu Projesi’ne ‘tam destek’ verilirken, “Tarihi rolümüzü oynayalım” denildi.

Kuzey Suriye’de bulunan 22 siyasi parti ve hareket, yaptıkları ortak bir açıklamayla Kuzey Suriye’de yapılacak seçimlere desteğini açıkladı.

Yapılan ortak açıklamada, ‘yıllarca diktatör bir sistemde yaşandığı’ belirtilerek, ‘Kuzey Suriye halkları için seçimlerin iyi bir fırsat olduğu’ kaydedildi.

Açıklamada, Kuzey Suriye Federasyonu Projesi’nin önemine vurgu yapılarak, kazanımlara dikkat çekildi ve “22 Eylül’de başlayacak olan seçimler süreci, bu kazanımların korunması yolunda doğru bir başlangıç olacak” denildi.

Seçimlere katılımın Rojava ve Kuzey Suriye deneyimine karşı sorumluluk taşıdığının da vurgulandığı açıklamada, “Rojava Devrimi’nde kendini bulan tüm parti ve örgütler demokrasi rolünü oynamalıdır ve böyle bir tarihi süreçte ulusal görevlerini yerine getirmeliler” ifadeleri kullanıldı.

22 siyasi parti

Suriye Demokratik Modernite Partisi, Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kürdistan Yeşiller Partisi, Süryani Birlik Partisi, Suriye Demokratik Kürt Birlik Partisi (Yekitî), Suriye Sol Kürt Partisi, Kürdistan Değişim Partisi, Kürdistan Demokratik Barış Partisi, Kürdistan Yurtsever Dayanışma Partisi, Islah Hareketi, Ulusal Arap Konseyi, Suriye-Kürdistan Demokratik Partisi, Kürdistan Liberal Birliği, Suriye Demokratik Kürt Sol Partisi, Kürdistan Emekçiler Partisi, Kürdistan Demokratik Değişim Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Suriye Demokratik Kürt Partisi, Demokratik Asuri Partisi, Suriye Demokratik Kürt Partisi (El Parti), Kürdistan Kardeşlik Partisi, Kürdistan Yenileme Partisi.


Kuzey Suriye Federasyonu’na dair merak edilen sorular ve cevapları

Rakka’yı bekleyen gelecek: Kent, Kürtler ve Kuzey Suriye Federasyonu için neden önemli?