Ana SayfaÇeviriKuzey Suriye’deki federasyon seçimleri Washington Post’ta: ‘Sonunda halkın iradesi galip gelecek’

Kuzey Suriye’deki federasyon seçimleri Washington Post’ta: ‘Sonunda halkın iradesi galip gelecek’

HABER MERKEZİ – Reuters’tan sonra Washington Post da dün Kuzey Suriye Federasyonu için yapılan “komün eş başkanlığı” seçimlerini yazdı. Gazete, “Oylama, Kuzey Suriye’de 2011 yılından başlayan krizden sonra yükselen Kürt gücünden endişe eden Türkiye’yi kızdırdı” ifadelerini kullanırken, Kobanili bir yetkilinin Türkiye, Suriye ve İran hükümetlerinin karşı çıkmasına yönelik söylediği “Sonunda halkın iradesi galip gelecektir” sözüne de yer verdi.

Kuzey Suriye Federasyonu için yapılacak üç aşamalı seçim takvimi kapsamında “komün eş başkanlığı” seçimleri dün düzenlenmişti.

Her bir komün için biri erkek, biri kadın olmak üzere 2 eş başkanının belirleneceği seçimleri Reuters de takip etmiş, sandığa giden Rojavalıların, “İnsanlar yaşama, politika ve ekonomi biçimini seçiyor” sözlerini aktarmıştı.

Reuters, ‘Kuzey Suriye Federasyonu’nda ilk seçimi izledi: ‘Yaşama biçimimizi seçiyoruz’

Reuters’tan sonra Washington Post da ‘Syrian Kurds vote as part of move toward federal system’ (Suriyeli Kürtler federal sisteme doğru ilerleme yolunda oy veriyor’ başlıklı yazısında Kuzey Suriye Federasyonu için yapılan seçimleri yazdı.

“Suriye’deki seçim, yükselen Kürt gücünden endişe eden Türkiye’yi kızdırdı”

Gazete, “Oylama, Kuzey Suriye’de 2011 yılından başlayan krizden sonra yükselen Kürt gücünden endişe eden Türkiye’yi kızdırdı” ifadelerini kullandı.

“Kürt yetkililerin seçimleri yerinden yönetimli sistem projeleri için ‘bir adım ileri gitmek’ olarak gördüğünü” yazan gazete, “Suriye hükümetinin oylama hakkında henüz yorum yapmadığına da değindi.

Washington Post, “Seçimler Demokratik Birlik Partisi  (PYD) tarafından desteklenirken bölgede otonom bir yapı kurulmasını istemeyen bazı daha küçük gruplar buna karşı çıktı” diye yazdı.

Yazıda “bölgede uygulanacak eş başkanlık yöntemi dolayısıyla 12.421 adayın yaklaşık yarısının kadın olduğu” da belirtildi.

‘Sonunda halkın iradesi galip gelecek’

Kobaneli bir yetkilinin “Türkiye, Suriye ve İran hükümetlerinin karşı çıktığı seçimler hakkında ‘sonunda halkın iradesi galip gelecektir'” dediğini aktaran gazete, “Arap, Türkmen ve Hıristiyanların da oy kullandığını” belirtti.






Önceki Haber
Aslı Erdoğan Almanya'da Barış Ödülü'nü aldı
Sonraki Haber
Feminist bir peri masalı: Antonia’nın Yazgısı