Ana SayfaDünyaLavrov’a göre Rusya ‘tango’dan yana ama ABD tek başına ‘break dansı’ yapıyor

Lavrov’a göre Rusya ‘tango’dan yana ama ABD tek başına ‘break dansı’ yapıyor

HABER MERKEZİ – ABD’nin Rusya’nın San Francisco’daki konsolosluğu ile Washington ve New York’taki konsolosluk tesislerini kapatma kararına ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’yi “tek başına break dansı yapıyor” diyerek eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Rusya’nın San Francisco’daki konsolosluğu ile Washington ve New York’taki konsolosluk tesislerini kapatma yönündeki karara Rusya’dan yanıt geldi.

Konu ile ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Moskova, ABD’nin notasını yanıtsız bırakmayacak” dedi.

ABD’yle ikili ilişkilerin normale dönmesini istediklerini ve “kavga peşinde olmadıklarını” belirten Lavrov, ABD’yi “tek başına break dansı yapıyor” ifadeleriyle eleştirdi.

Lavrov şunları söyledi:

ABD’yle kavga etmenin peşinde değiliz. ABD halkına karşı her zaman dostça yaklaştık, şimdi de çıkarlarımıza uygun olan noktalarda onlarla yapıcı bir diyalog kurmak istiyoruz. Aramızdaki siyasal atmosferin normalleşmesini istiyoruz.

Fakat bildiğiniz gibi, tango yapmak iki kişi gerektirir. Bana göreyse, Amerikalı partnerlerimiz bireysel bir break dans yapıyor.

Rusya geçtiğimiz ay ABD’ye Moskova’daki diplomatlarını azaltma talimatı vermiş ve bunun ardından Rusya Devlet Başkanı Putin de ülkeden ayrılmasını istediği diplomatların sayısını açıklamıştı. Putin, ABD’li diplomatlarının sayısında 755 kişilik bir kısıtlamaya gidileceğini duyurmuştu.