Ana SayfaGüncelLise sosyoloji kitabından Karl Marx çıkarıldı

Lise sosyoloji kitabından Karl Marx çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Müfredatta yapılan değişiklikler üzerinden tartışmalar sürerken şimdi de liselerde okutulan Sosyoloji ders kitabından Karl Marx’ın çıkarıldığı ortaya çıktı.

TEOG’un kaldırılması ve müfredat üzerinde yapılan değişikliklere ilişkin süren tartışmalar sürerken liselerde verilen Sosyoloji dersinde okutulan kitabın içeriğine dair bir değişiklik haberi geldi.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre kitapta yer alan Sosyoloji’ye Giriş ünitesinde Sosyolojinin Doğuşu ve Gelişimi başlıklı bölümünde sosyolojinin bilim olarak ortaya çıkmasında katkısı olan bilim insanlarıyla ilgili bilgiler yer alıyor.

2016-2017 yılında okutulan sosyoloji kitabında bu bölümde sırasıyla Auguste Comte, Karl Marx, Emile Durkheim, Max Weber anlatılıyordu.

2017-2018 yılında okutulacak olan kitapta ise Saint Simon, Auguste Comte, Emile Durkheim, Max Weber ve Le Play yer alıyor.

Karl Marx’ın kitaptan çıkarılmasının nedeni ise henüz bilinmiyor.

‘Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesi’

Yine sosyoloji kitabının Toplumsal Kurumlar ünitesinde bulunan Din Kurumu, İşlevleri ve Önemi bölümünde bulunan Toplumsal Kurum Olarak Dinin İşlevleri metninde FETÖ projesi olduğu iddia edilen Kutlu Doğum Haftası’na değinildi.

Kutlu Doğum Haftası’nın FETÖ projesi olduğu iddia edilmiş ve AKP’liler tarafından iptali istenmişti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in projeye sahip çıkmasının ardından yine AKP’liler tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu.




Önceki Haber
1915'ten BUGÜNE | Rakka ve Deyr ez Zor çölleri: Ermenilerden Ezidilere uzanan bir 'ölüm yolu' ve 'havariler'
Sonraki Haber
Hasankeyf yıkılırken: Antik kentteki kazıda insan iskeletleri bulundu