Ana SayfaGüncelMeclis ‘sınır ötesi askeri harekat yetkisinin uzatılması’na ilişkin olağanüstü toplanacak

Meclis ‘sınır ötesi askeri harekat yetkisinin uzatılması’na ilişkin olağanüstü toplanacak

HABER MERKEZİ – AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ‘TBMM’nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin Cumartesi günü olağanüstü toplanacağını’ açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Cumartesi günü olağanüstü toplanacağını’ açıkladı.

Elitaş, ‘TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da olağanüstü toplanacak” dedi.

30 Ekim’de sona eren tezkere süresinin uzatılması öngörülüyor.

Ne olmuştu?

Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de düzenlenecek olan ‘bağımsızlık referandumu’na karşı çıkan Türkiye, Pazartesi günü ‘Habur Sınır Kapısı’nda askeri tatbikat başlatıldığını’ açıklamıştı.

Bugün ise Türkiye, Irak ve İran dışişleri bakanlarının gerçekleştirdiği ‘Üçlü Toplantı’nın ardından açıklanan ortak bildiride, Irak Kürdistan Bölgesi’nin düzenleyeceği referandumun yapılmaması gerektiği savunularak, “Eş güdüm içinde karşı tedbirler almayı göz önünde bulundurma hususunda mutabık kalındığı” belirtilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sadece ABD ve Suriye kaldı: Nikaragua Paris İklim Anlaşması'nı imzalayacak
Sonraki Haber
Cumartesi İnsanları'ndan 'Güzel Ana' türküler eşliğinde defnedildi