Ana SayfaToplumsal CinsiyetMSGSÜ Kadın Araştırmaları Merkezi’nden konferans

MSGSÜ Kadın Araştırmaları Merkezi’nden konferans

HABER MERKEZİ – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 6 – 8 Kasım tarihleri arasında bu alanda çalışma yürüten herkese açık olacak lisansüstü konferansı düzenleyecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MSGSÜ KAM) 6 – 8 Kasım tarihlerinde lisansüstü konferansı düzenliyor.

Konferansın temel amacı, bahsedilen alanlarda çalışan araştırmacılar arasındaki iletişimi ve el birliğini geliştirebilmek, konuya ilişkin interdisipliner bir tartışma ve çalışma ortamı oluşturmak.

Düzenlenecek konferansta Türkiye’deki feminist hareketin öncü isimlerinden ve yakın zamanda hayatını kaybeden Şirin Tekeli adına da bir oturum düzenlenecek.

Kadın araştırmaları, erkeklik çalışmaları, beden, toplumsal cinsiyet ve cinsellik eksenli çalışmalar yürüten araştırmacılara yönelik düzenlenecek olan konferans dinleyici olarak katılmak isteyen herkese açık.

Konferansta çalışma sunabilmek için bir ön koşul bulunuyor. Konferansta çalışma sunabilmek için üniversitenin lisansüstü programlarına kayıtlı veya bu programlardan mezun, ilgili alanlarda herhangi bir çalışma (tez, araştırma projesi, makale) yürütmekte ya da benzeri bir çalışmayı tamamlamış olmak gerekiyor.

Etkinlikte katılımcı olarak yer almak için çalışmalarını sunmak isteyenler 1-30 Eylül 2017 tarihleri arasında, 250 kelimelik bildiri özetlerini, kayıtlı veya mezun oldukları program bilgisini de paylaşarak [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

MSGSÜ Bomonti kampüsünde gerçekleştirilecek etkinliğin facebook sayfasından ayrıntılı bilgiyi edinebilirsiniz.