Ana SayfaGüncelMuğla’daki orman yangını iki noktada devam ediyor

Muğla’daki orman yangını iki noktada devam ediyor

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Menteşe ilçesinde başlayan orman yangın söndürülemedi. Yangın nedeniyle elliye yakın ev ile ahır yandı ve bölgede bulunan hayvanların yanı sıra binlerce yıllık çam ağaçları ile onlarca dönüm asırlık zeytin ağaçları zarar gördü.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde dün saat 14.00 sıralarında ormanlık alanda çıkan yangına müdahale devam ederken, hasar giderek büyüyor.

Alevlerin ilerlediği yöndeki Zeykinköy mahallesi ise tedbir amacıyla boşaltıldı.

Evlerin boşaltılmasından kısa süre sonra 136 hane ve 256 nüfuslu Zeytinköy mahallesindeki evlere ulaşan alevler sonucu, yaklaşık 50 ev ve ahır yanarak zarar gördü.

Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgarın etkili olduğu bölgede, dumandan etkilenen 22 köylü ve söndürme çalışmalarına katılan 6 orman işçisine ambulanslarda müdahalede bulunuldu, oksijen tedavisi uygulandı.

Ayrıca ilk tespitlere göre 6 küçükbaş, 7 büyükbaş hayvan ile bin 500 kovandaki arılar çıkan yangında öldü.

Hala söndürülemeyen yangında Kultak, Dağpınar, Zeytin ve Kozağaç mahalleleri çevresindeki dağlık alandaki binlerce yıllık asırlık çam ağaçları ile onlarca dönüm asırlık zeytin ağaçları da yandı.

Yangın iki noktada devam ediyor

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, 250 hektarın üzerinde ormanlık alanın yandığını belirterek, “Rüzgarın da etkisini yitirmesiyle, ciddi bir sonuç alarak yangını kontrol altına almayı hedeflediklerini” açıkladı.

Zeytinliköy Mahallesi içerisinde yanan evlerde ve çevresinde soğutma çalışmaları devam ederken, yangının, 850 metre rakımlı Dağpınar mahallesine yakın vadi ile Kultak Dağı zirvesinde iki noktada devam ettiği belirtildi.

230 arazöz, 14 iş makinesi, 80’e yakın özel kamyon ve traktörle yangına müdahale devam ediliyor.