Ana SayfaDünyaNüfusu azalan ve yaşlanan İtalya’daki adadan mültecilere ‘Bize gelin’ çağrısı

Nüfusu azalan ve yaşlanan İtalya’daki adadan mültecilere ‘Bize gelin’ çağrısı

HABER MERKEZİ – İtalya’da nüfus kaybeden Ventotene adasının belediye başkanı mültecilere “Bize gelin” çağrısı yaptı.

İtalya’da göçmen karşıtı söylemlerin daha sık duyulur hale geldiği bir dönemde Ventotene adasının belediye başkanı , mültecilere “bize gelin” çağrısı yaptı.

Belediye başkanının bu çağrısının gerekçesi ise ada nüfusunun azalması ve yaşlanması.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre Napoli yakınlarındaki Ventotene adasındaki ilkokulda bu yıl 8, ortaokulda ise yalnızca 2 öğrenci kalmış durumda.

Adanın Belediye Başkanı Gerardo Santomauro, velilerin çocuklarını okula yollayabilmek için adadan taşınmayı düşündüğünü belirterek, adanın daha da boşalmasını engellemek için hükümete bir öneride bulundu.

Belediye Başkanı, İtalya’da bulunan çocuklu mültecilerin Ventotene’ye yollanmasını istedi.

Adanın bu sayede tekrar canlanacağını ve göç tartışmalarının yaşandığı Avrupa’ya örnek olabileceğini söyleyen Santomauro şöyle devam etti:

Göçmen ailelere ve yetimlere kucak açmak bizim için adamızı dış dünyaya açmak anlamına geliyor. Bu sayede, muhtaç durumdakilerin aslında değerli bir kaynak olabileceğini de gösterebilir ve Avrupa’da örnek olabiliriz.

Belediye Başkanı’nın bu önerisinin Belediye Meclisi’nde görüşüldükten sonra hayata geçirilmesi bekleniyor.

Yaklaşık 8 bin köy ve kasabada durum aynı

İtalya’da geçen yıl yayımlanan bir rapor, yaklaşık 8 bin köy ve kasabanın üçte birinin nüfus yaşlanması ve dışarıya göç nedeniyle tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu göstermişti.

Raporu hazırlayan Legambiente Derneği, bu yerleşim yerlerine hayalet kasaba olmaktan kurtulmak için göçmenlere kapılarını açmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

Previous post
Davaya iki gün var: Kadıköy'de Cumhuriyet gazetesi dağıtıldı
Next post
Fırtınada devrilmişti: Çengelköy'ün 180 yıllık çınar ağacı hayata döndü