Ana SayfaKültür-SanatÖzgecan Aslan’ın hayatı beyazperdede

Özgecan Aslan’ın hayatı beyazperdede

HABER MERKEZİ – Yönetmen Chris Surnames’in Almanya, Rusya, Türkiye ve İngiltere’de erkek şiddetiyle öldürülen 4 kadının hayatını konu aldığı ‘Faint Sound’ filmi Aralık ayında vizyona girecek. Surnames, filmde Türkiye’den Özgecan Aslan’ın hikayesine yer veriyor.

Boston Üniversitesi’nde eğitim gören Chris Surnames, akademik tezi ve festivaller için hazırladığı belgesel filmin çekimlerini tamamladı.

Surnames, ‘Faint Sound’ isimli filmde Almanya, Rusya, Türkiye ve İngiltere’de erkekler tarafından öldürülen 4 kadının hayatına odaklanıyor.

Filmde Türkiye’den, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken’in cinsel saldırısına direndiği için katledilen Özgecan Aslan’ın yaşamına yer veriliyor.

Filmin oyuncu kadrosunda; Erkan Can, Maral Büyüksaraç, Aslı Öngören ve belgesele sesiyle eşlik edecek olan Hatice Aslan yer alıyor.

Yönetmen, filmin gelirini çocuklara şiddetten uzak bir dünya amacıyla bireysel silahsızlanma için çalışmalar yapan Umut Vakfı’na bağışlayacak.

Filmin Aralık ayında vizyona girmesi bekleniyor.