Ana SayfaGüncelÖzgürlükçü Demokrasi’ye yasak: ‘Müstehcen haberlerle cezaevinin güvenliğini tehlikeye düşürüyor’

Özgürlükçü Demokrasi’ye yasak: ‘Müstehcen haberlerle cezaevinin güvenliğini tehlikeye düşürüyor’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu İdaresi, cezaevi içinde Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin satın alınmasını ve okunmasını yasakladı. Gerekçe ise gazetenin ‘müstehcen haberleri ile kurumun güvenliğini tehlikeye düşürmesi’ imiş.

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu, tutukluların Özgürlükçü Demokrasi gazetesini okumasını engelledi.

3 Temmuz 2017 tarihinde Eğitim Kurulu’nu toplayan cezaevi yönetimi aldığı bir kararla gazetenin cezaevine alınmasını ve okunmasını yasakladı.

Eğitim Kurulu’nun aldığı 2017/887 sayılı aldığı kararda şöyle denildi:

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Eğitim Kurulu Başkanı Yüksel Alan Başkanlığı aşağıda isim ve unvanları yazılı mevcut üyelerinin iştiraki ile hükümlüler tarafından alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesini değerlendirmek üzere toplandı.

‘Cezaevini tehlikeye düşüren müstehcen haberler’

Cezaevi yönetiminin ‘güvenliğini tehlikeye düşürdüğü’ iddia edilen Özgürlükçü Demokrasi gazetesine ilişkin alınan karar şöyle:
29/12/2004 tarihinde ve 25685 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, 13/12/2004 tarih ve 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu’nun 62. Maddesi’nin 3. fıkrasında ‘Eğitim Kurulunca, kurum güvenliğini tehlikeye düşüren veya müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsadığı tespit edilen yayın hükümlüye verilmez’ ibaresine yer verildiğinden, söz konusu Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin kuruma alınmasının uygun olmadığına ve kararın tüm oda ve koğuşlara tebliğ edilmesine Eğitim Kurulunca oy birliği ile karar verilmiştir.
Previous post
ABD: Referandumu tanımıyoruz, taraflar karşılıklı tehditlere son vermeli
Next post
ABD'den 'gizemli' hamle: Küba'daki diplomatlarını geri çekiyorlar