Ana SayfaGüncelPolis de Soylu’yu yalanladı

Polis de Soylu’yu yalanladı

HABER MERKEZİ – Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıda bütün videoları kare kare izlediğini ve ırkçı sloganların atılmadığını savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bu kez de olay yerinde olan polislerin ifadesi yalanladı.  Polis ifadelerinde saldırganların “Komünistler, Ermeniler kendi topraklarınıza gidin cenazenizi oraya gömün” diye bağırdıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıda bütün videoları kare kare izlediğini ve “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” ifadesine rastlamadığını savunmuştu.

Soylu bu iddiaları “HDP’lilerin uydurduğunu” öne sürmüştü.

Fakat cenazeye saldıran Cemil Özdemir’in ifadesinde, “Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı. Burası Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez” dediği ortaya çıkmıştı.

Saldırgan Özdemir’in ardından olay yerinde görevli polislerin ifadeleri de ortaya çıktı.

Polisin ifadeleri de Bakan Soylu’nun açıklamalarını yalanlıyor:

Görevli polis, bilgi alma tutanağında yer alan ifadesinde saldırganların “Komünistler, Ermeniler kendi topraklarınıza gidin cenazenizi oraya gömün” dediklerini söylüyor.

Defin işlemi bitti. Bu esnada kalabalığın içerisinden 3-4 kişilik bir grup ‘Siz burada karanlıkta ne iş yapıyorsunuz, biz Müslümanız bizim dinimizde bu saatte mezarlıkta defin olayı olmaz. Siz o zaman Müslüman değilsiniz, siz Ermeni misiniz bu saatte defin yapıyorsunuz. Cenazenizi buradan alın’

İki grup arasında sözlü faşistler, komünistler, Ermeniler kendi topraklarınıza gidin cenazenizi oraya gömün diye bağrışmalar oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan-Trump görüşmesi: 'Artık hiç olmadığımız kadar yakınız'
Sonraki Haber
'Kuzey Suriye Federasyonu'nda ilk seçim: Rojavalılar ‘komün eş başkanlarını' seçiyor