Ana SayfaDünyaRakka’da son durum: DSG, Rakka Üniversitesi’ni IŞİD’den kurtardı

Rakka’da son durum: DSG, Rakka Üniversitesi’ni IŞİD’den kurtardı

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için Demokratik Suriye Güçleri tarafından “Büyük Savaş” adı altında yürütülen operasyon 95’inci gününde. DSG, kent merkezinde önemli bir nokta olan Rakka Üniversitesi’ni de IŞİD’den kurtardı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 95’inci gününde.

Son olarak eski Rakka olarak bilinen bölgede kentin girişi olan Bağdat Kapısı’nı IŞİD’den kurtaran DSG’liler, doğu ve batı cephesindeki ilerleyişlerini sürdürüyor.

Rakka’nın yaklaşık yüzde 70’inde kontrolü sağlamış durumda olan DSG, kent merkezinde önemli bir nokta olan Rakka Üniversitesi’ni de IŞİD’den kurtardı.

Gazeteci Nazım Daştan’ın aktardığına göre Rakka Üniversitesi, 5 yıl aradan sonra ilk kez görüntülendi.

ANF Images

Üniversitenin giriş kapısına Arapça “Ganimetlerin toplandığı merkez” yazan IŞİD, kenti işgal ettikten sonra kentte bulunan bütün okulları kapatmıştı.

Kent merkezinde bulunan birçok ilkokul ve lisenin yanı sıra kentte bulunan üniversiteyi de kapatan IŞİD, burayı “ganimetlerini” topladığı merkez olarak kullanıyordu.

Rakka Üniversitesi

2004 yılında inşa edilen Rakka Üniversitesi’nin yaklaşık 10 bin öğrencisi bulunuyordu.

Üniversite, eczalık, mühendislik, matematik, hukuk, ekonomi ve Arap edebiyatı başta olmak üzere birçok fakülteden oluşuyordu.

Her yıl yüzlerce öğrenci mezun eden üniversitenin birçok uluslararası üniversiteyle de bağlantısı bulunuyordu.