Ana SayfaDünyaRakka’da sona doğru: 19 mahalle kurtarıldı, son 4 mahallede çatışmalar sürüyor

Rakka’da sona doğru: 19 mahalle kurtarıldı, son 4 mahallede çatışmalar sürüyor

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda sona doğru geliniyor.  DSG kentin yüzde 80’inden fazlasını kontrol altına alırken, IŞİD işgalindeki son 4 mahallede çatışmalar sürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 111’inci gününde.

DSG Genel Komutanlığı tarafından 20 Eylül’de yapılan açıklamasa kentin yüzde 80’inde kontrol sağlandığı açıklanmıştı.

Kentte operasyonu izleyen gazeteci Nazım Daştan’dan alınan bilgilere göre DSG’liler kentin yüzde 80’inden fazlasında kontrol sağlanmış durumda.

19 mahallenin IŞİD’den kurtarıldığını belirten Daştan, IŞİD işgalindeki 4 mahallede ise çatışmaların sürdüğü bilgisini paylaştı.

Kent merkezinde Emin ve Hena mahalleleri ile kuzeyde Endolos ve Nehda mahallelerinde çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Sivillerin durumu

DSG’nin IŞİD’den kurtardığı bölgelerdeki binlerce Rakkalı operasyon bölgelerinden oluşturulan güvenlik koridorları sağlandıktan sonra Rakka Sivil Meclisi, Eyn İsa Halk Meclisi ve Demokratik Suriye Meclisi tarafından inşa edilen Eyn İsa kampına taşınıyor.

Kampta 4 bine yakın çadır bulunuyor ve kampın güvenliği Rakka İç Güvenlik Korumaları tarafından sağlanıyor.

Kampa Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) başta olmak üzere bazı uluslararası yardım kuruluşları da yardım ediyor.

Öte yandan kentte bazı mahallere sıkışan IŞİD’in kendisini korumak için sivilleri kalkan olarak kullandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde sıkışan IŞİD’in futbol sahası ve çevresinde bombardımana karşı yaklaşık 500 sivili esir olarak tuttuğu gündeme gelmişti.