Ana SayfaDünyaReferanduma bir hafta kala Kerkük’te Kürtlere saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi

Referanduma bir hafta kala Kerkük’te Kürtlere saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Kerkük’de referanduma destek için düzenlenen konvoya Irak Türkmen Cephesi parti binasından açılan ateşle bir kişi yaşamını yitirdi, beş kişi de yaralandı. Yerel kaynaklar yaşamını yitiren kişinin Peşmerge olduğunu belirtiyor.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması planlanan referanduma bir hafta kala Kerkük’teki referanduma destek konvoyuna saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklar, Kerkük’te konvoy düzenleyenlere Irak Türkmen Cephesi (ITC) parti binasından ateş açıldığı bilgisini paylaştı.

Konvoyun Bağdat yolu üzerinde geçtiği sırada açılan ateşle, gelen ilk bilgilere göre, Raid Ebdulqadir Ebdurahman isimli bir kişi yaşamını yitirdi, beş kişi de yaralandı.

Bas News, yaşamını yitiren kişinin Peşmerge olduğunu yazdı.

Öte yandan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ise Peşmergelerin kendilerine saldırı düzenlediğini iddia ederek, bunun ardından çatışma çıktığını öne sürdü.

Olayın ardından kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bir hafta kaldı, Barzani kararlı

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılması planlanan referandum 25 Eylül’de.

Referandum için öngörülen tarih yaklaştıkça Türkiye ve İran başta olmak üzere referandum karşıtı tutum da artıyor.

Ancak Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani yaptığı son açıklamada, Kürdistan’ın bağımsızlık diyalogu için uluslararası garanti olmadan referandumun ertelenmeyeceğini belirterek, “Bizim için bağımsızlık dışında bir yol kalmamıştır” diyerek referandumun yapılacağına işaret ediyor.